Erdoğan, "Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Sayın Özal, Demirel, Sezer nasıl seçildiyse biz de aynı şekilde seçeceğiz" dedi.

Özel uçak ’ANA’ ile saat 14.25’te Isparta’ya gelen Erdoğan karayoluyla, ortak açılış ve TOKİ konutları anahtar teslim törenine katılmak üzere Burdur’a geçti. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende "İşte cumhur, işte başbakan" sloganıyla kürsüye çıkan Erdoğan, şöyle konuştu:

EL ELE GÜÇLENDİK

Devletimiz milletimizle birlikte güçleniyor. Bu birliktelik bizim için, 70 milyon insanımız için, 81 ilde yaşayan insanımız için ekmek su kadar önem taşıyor. Türkiye’de devlet-millet el ele güçlenecek demiştik, öyle oldu.

BARIŞA GELİYORUZ

Biz vurmaya değil, barışa geliyoruz, biz barış için varız. Biz bu ülkenin kurumlarını ’Bizim dediklerimiz olmazsa çatışma çıkar’ diyenler gibi aynı güzergahta değiliz. Biz bu ülkede 7 bin 800 kilometrekarede yaşayan bütün vatandaşların hukuku için buradayız.

OYUN BOZULACAK

Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Sayın Özal, Demirel, Sezer nasıl seçildiyse biz de aynı şekilde cumhurbaşkanını seçeceğiz. Dediler ki, ’Olmaz’ Peki nasıl olacak? ’Biz nasıl istersek öyle olacak’ dediler. ’Eğer bizim dediğimiz olmazsa çatışma olur’ dediler. Bunları izlediniz. Ama hala kendilerini haklı çıkarmanın gayreti içerisindeler. Hani yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya onların yaptığı bu. 42 gün kaldı. Benim halkım o oyunu bozacak.

Kırmızı karanfillerle

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, ortak açılış töreni ve TOKİ konutlarının anahtar teslim töreni için geldiği Burdur’da coşkuyla karşılandı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişinin sevgi gösterisinde bulunduğu Erdoğan, alana girişinde vatandaşlara kırmızı karanfil attı. Erdoğan, meydana gelişi sırasında da yol boyunca karşılaştığı çocuklara oyuncak dağıttı.


ajanslar