"Cumhurbaşkanlığı konusunda farklı senaryolar üzerinde çalışıyoruz. Amacımız 76 milyonu kucaklayabilen, çok fazla partizan ve politik olmayan, halkın değerlerine uygun olan bir aday belirlemek"


KAHRAMANMARAŞ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, " Cumhurbaşkanlığı konusunda farklı senaryolar üzerinde çalışıyoruz. Amacımız 76 milyonu kucaklayabilen, çok fazla partizan ve politik olmayan halkın değerlerine uygun olan bir aday belirlemek" dedi.


Oran, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ile yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği  Pazarcık ilçesinde, Pazarcık Narlı İş adamları Derneği (PANİAD) tarafından düzenlenen toplantıda iş adamlarıyla bir araya geldi, sorunlarını dinledi.


Umut Oran, toplantının ardından yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçimleri sonrası Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Kahramanmaraş'ta sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelmeyi planladıklarını söyledi.


Mecliste görüşülen fezlekelere de değinen Oran, "Milletin iradesinin tecelli ettiği yer Meclistir. Mecliste bunun tartışılmasını, görüşülmesini istedik. O gün, 90 yıllık Meclis tarihine kara gün olarak geçmiştir. 259 milletvekili fezlekelerin dosyasının bile kapağının açılmaması için oy kullandılar. Yani bırakın özetini okumayı, fezlekelerin kapağı bile kaldırılamadı. Milletin bildiği bilgileri saklamaya çalıştılar" diye konuştu.


CHP'nin Cumhurbaşkanlığı için kadın aday üzerinde durduğunu belirten Oran, "Cumhurbaşkanlığı konusunda farklı senaryolar üzerinde çalışıyoruz. Amacımız 76 milyonu kucaklayabilen, çok fazla partizan ve politik olmayan, halkın değerlerine uygun olan bir aday belirlemek. Genel Başkanımız özellikle o adayın pozitif ayrımcılık yaparak kadın olmasının daha doğru olacağı düşüncesinde. Ama şu ana kadar herhangi bir isim telaffuz etmedik" ifadesini kullandı.


(AA)