Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı ve Demokrat Parti (DP) adayı İlyas Fatih Kısacık Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) il koordinasyon kuruluna bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ev sahipliğini TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Yusuf Temizkan’ın yaptığı ziyarette; TMOOB bağlı Mühendis, Mimar ve Şehir plancı odaların Başkanları da hazır bulundu.

Ziyarette başkan adayları seçildikleri takdirde Kahramanmaraş için yapacakları projeleri anlatarak, mühendislik ve mimarlık mesleğinin bu hizmetlerin ve projelerin büyük bir kısmında yer aldığını ve mühendis ve mimar odalarıyla bu konularda ortak çalışmalar yapmayı arzu ettiklerini ifade ettiler. Ayrıca İl genel meclisi ve Belediye meclis adayları belirlenirken teknik insanlara daha çok yer vermeye özen gösterdiklerini ifade ederek destek istediler.

Yusuf Temizkan ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Ülkemizde yapılacak yerel seçimlerde Kahramanmaraş’ımızın geleceğine yön verecek yerel yönetimleri belirleyeceğiz. Yerel hizmetlerin özellikle belediyecilik hizmetlerinin yüzde 80’nin mühendislik hizmeti olduğu bir gerçektir. Çağdaş ve yaşanabilir Kahramanmaraş için mühendislik hizmetlerinin şehirle bütünleştirilmesi kaçınılmazdır. İlimizin daha yaşanabilir kent olması için TMMOB Kahramanmaraş İl Koordinasyon Kurulu olarak seçilecek yerel yöneticilerle ortak projeler üretmeye kamu yararına yapılacak her türlü çalışmaya katkı koymaya hazır olduğumuzu belirtiriz. 29 Mart 2009 tarihinde ülkemizde yapılacak olan yerel seçimlerde aday olan bütün siyasi parti temsilcilerine seçim sürecinde başarılar dileriz. Seçimlerden ülkemiz şehrimiz ve insanımız için en güzel sonuçların çıkmasını temenni ederiz.”

Ziyarette esnasında TMMOB Bağlı oda başkanları Kahramanmaraş’ın sorunları ve çözüm önerileri konusunda fikirlerini dile getirirken adaylara çeşitli sorular yönettiler.

Ziyarette; İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Balık, Makine Mühendisleri Odası H. Ali Özal, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Erayman, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Kuruçay, Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Şükrü Kayıran, Orman Mühendisleri Odası Başkanı Başkanı Kahraman Kılıç, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Nurettin Demircioğlu ve Çevre Mühendisleri Odası adına Emine Çutay hazır bulundu. (www.kanal46.com)