MetroPoll, Başbakan’ın Davos’taki tarihi restini ertesi gün vatandaşa sordu. Erdoğan’ın tavrına destek yüzde 78'i aştı. Tepki seçim anketine de yansıdı.





Davos’ta Gazze panelinde katliamları savunan İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e, Başbakan Erdoğan’ın gösterdiği tepkiye halk tam destek verdi. Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin olayın ertesi günü sorduğu vatandaşların yüzde 78.3’ü Başbakan’ın tepkisini olumlu buldu. 30 ilde bin 200 kişinin katılımıyla yapılan ankette Erdoğan’ın, İsrail’e Gazze’ye saldırsı sırasında gösterdiği tepkiler de yüzde 81.7 destek aldı. Prof. Dr. Özer Sencar ve Dr. Sıtkı Yıldız yönetiminde dün yapılan ankete katılanların yüzde 55.7’si ‘Erdoğan’ın Davos’u terketmesi Türkiye’nin lehine’ dedi. ‘Aleyhimize’ diyenlerin oranı, yüzde 21’de kaldı.

‘DÜRÜST GÜVENİLİR’ YÜZDE 75

Ankette, ‘Erdoğan’ın Başbakanlık tarzını onaylayanların oranı ise yüzde 74 çıktı. Erdoğan’ın üslubunu uygun bulanların oranı ise 73.4’ü bulurken ‘uygun bulmuyorum’ diyenler yüzde 21.4’ de kaldı. ‘Birbirine zıt özelliklerden sizce Başbakanı hangisi en iyi tarif eden özelliktir’ sorusuna ise, yüzde 75 ‘Dürüst ve Güvenilir’ yüzde 81.8 ‘Demokrat ve Özgürlükçü’ yüzde 70 ‘Güçlü ve kararlı bir lider’ cevabını verdi.

CHP İLE MHP KAYBETTİ

DAVOS resti genel seçim anketine de yansıdı. ‘Bugün milletvekili seçimi yapılsa kime oy verirdiniz’ sorusuna 24-26 Ocak’ta ‘AK Parti’ diyenlerin oranı yüzde 38.9 iken dün yüzde 49.3’e çıktı. CHP’nin oyu yüzde 16’dan yüzde 11.5’e düştü. MHP’nin oyları ise, yüzde 9’dan yüzde 5.3’e geriledi.

Die Welt’in anketinde de Erdoğan’a büyük destek

ALMANYA’NIN önde gelen gazetelerinden Die Welt, internet sitesindeki ankette de Başbakan Erdoğan’ın tepkisini haklı bulup bulmadıkları soruldu. 11 binden fazla katılımcının yüzde 64’ü, Erdoğan’ın haklı olduğunu belirtirken, tepkiyi aşırı bulanların oranı yüzde 36’da kaldı.

samanyoluhaber