Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan’daki Radikal Sol Koalisyon olan SYRIZA’nın lideri Aleksis Tsipras’a Türkiye’de AK Parti’nin yaşadığı süreci anlatarak halkın beklentisine nasıl bir karşılık verilmesi gerektiğini anlattı.


Türkiye gazetesi yazarı Melih Altınok, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Yunanistan temasları sırasında Radikal Sol Koalisyon Partisi Syriza’nın lideri Alexis Tsipras’a neler söylediğini köşesine taşıdı.
Melih Altınok, Başbakan Davutoğlu’nun Yunanistan temaslarının ardından uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayarak, Yunanistan’daki Radikal Sol Koalisyon olan SYRIZA’nın lideri Aleksis Tsipras’le neler konuştuğunu şöyle yazdı: “Tsipras’a AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’de, şimdi Yunanistan’dakine benzer şekilde çok ciddi ekonomik kriz olduğunu anlattım. Yerleşik partiler çökmüştü. AK Parti her şeye bir anlamda meydan okuyarak iktidara geldi; IMF vb.
AK Parti, Türkiye’nin düştüğü duruma halkın tepkisini dile getirerek iktidara geldi. Beklenti çok yüksekti. 100 günlük, 5 yıllık 20 yıllık bir perspektif çizdik halkın önüne. Ve bu perspektif maceracı bir perspektif olmanın ötesinde meydan okuma karşısında cesur fakat uygulanabilir programlardan oluşuyordu. Biz Yunanistan’ın güçlü olmasını istiyoruz. Sizin de halka ne teklif edeceğinizi iyi düşünerek dile getirmeniz lazım. Dostane ve güzel bir sohbet oldu...”
(İHA)