Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Lice'de 4, Siirt-Pervari karayolunda da 8 askerin şehit edilmesiyle ilgili, "Çözüm sürecinin yalancı baharına ülkemiz, milletimiz kandırıldı; Mehmetçiklerimiz, polislerimiz heba ediliyor." dedi.


BBP lideri Mustafa Destici, Diyarbakır'ın Lice'ye bağlı Hani Kocaköy ilçeleri kırsalında şehit olan 4 asker ve Siirt-Pervari karayolunda bombalı tuzak sonucu 8 askerin şehit edilmesi hakkında yazılı açıklama yaptı. Hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar dileyen Destici, bu olayların yaşanacağının aslında gün gibi ortada olduğunu vurguladı. Destici, şöyle devam etti: "Bu konuda tedbir alınmadığını ve çözüm sürecinin yalancı baharına ülkemiz, milletimiz kandırıldı ve Mehmetçiklerimiz, polislerimiz heba ediliyor. Ne verirseniz verin, PKK ile müzakere ederseniz, masaya oturursanız, hep daha fazla isteyeceklerini söyledik. Yani bugün özerklik talepleri var. Apo'nun serbest bırakılması talepleri var. Ana dilde eğitim talepleri var. Yarın bunları verdiğiniz zaman ki bunlar verilemez. Daha fazlasını isteyecekler, ayrı bir devlet isteyeceklerdir."
Siirt Pervari'de hain, bölücü unsuru PKK'nın kampı olduğu iddialarının ayyuka çıktığını belirten Destici, "Bilgi bilinmesi gereken her yere bildirilmiş, kampın varlığından haberdar olunmasına rağmen eğer bu kamp dağıtılmamış, çözüm süreci adına buna göz yumulmuş ve bu saldırıda o kampta yetişen, var olan hain teröristler tarafından gerçekleştirilmişse sorumlu olanlar bunun vebalinden kurtulamayacakları gibi bedelini de ödemelidirler." ifadelerini kullandı.
"SORUMLULUĞU BULUNANLARIN DERS ALMASI GEREKİYOR"
Yapılan saldırıların son bulmasını umut ettiğini kaydeden Destici, ülkeyi yönetenlerin, sorumluluk makamında bulunanların ders alması gerektiğini vurguladı. Destici, "Türkiye içindeki ve dışındaki PKK kamplarının hepsi yok edilinceye kadar operasyonların devam etmesi gerekir. Bu teröristlere destek veren, sırtını dayayan, yanında duran, sözcülüğünü yapan ve meşrulaştıran bütün yapı ve kişilerde hukuk içerisinde ortadan kaldırılır." sözlerini kaydetti.
Terör unsuru adına Türkiye sınırları içinde herhangi şey bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Destici, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Eğer bunlar yapılmıyorsa bütün bu hain eylemler sözde geçiştirilmeye devam edilirse biz buna inanmayız. Artık bunu bizim külahımıza bile anlatamazsınız. Bizim boş sözlere karnımız tok. Yarın PKK ile masaya oturulmayacağının garantisi ne? Dün muhalefete Sivas'tan öteye geçemiyorsunuz diyenlere sesleniyorum; buyurun, Kürt kardeşlerimize Karadeniz'den, İç Anadolu'dan, Ankara'dan değil Siirt, Diyarbakır, Şırnak'tan seslenin."
KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'DEN TAZİYE TELEFONU
Öte yandan ablası vefat eden Mustafa Destici'yi telefonla arayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Grup Başkan Vekilleri, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DSP Genel Başkanı Masum Türker gibi isimler başsağlığı dileğinde bulundular.
Dünkü cenaze törenine Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu da katılmıştı.


CİHAN