Erzurum'da parti binasının açılışında yaptığı konuşmada söylediği sözlerle dikkatleri toplayan Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, “Sözlerim tam anlamıyla yansıtılmadı. ‘Devlete kurşun sıkanı asacağız, devletin kasasına el uzatanın elini keseceğiz.' Bu sözlerimizin arkasındayız” dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı yapan Güneş'i yaklaşık 25 gazeteci izledi. Toplantının başında Erzurum'daki konuşma metni ile konuşma görüntülerinin yer aldığı CD'yi dağıtan Dursun Güneş, sözlerinin başında da, Pazar günkü konuşmasının bazı basın kuruluşları tarafından çarpıtılarak kamuoyuna lanse edildiğini öne sürdü.

Genel Başkan Dursun Güneş, “Bu durum bizi rahatsız etmiştir. Olayı olduğu gibi aktarmak için bu toplantıyı yapma ihtiyacını duydum. Bu nedenle size oradaki konuşma metnini dağıtıyorum” dedi. Güneş, toplantısıyla ilgili lehte ve aleyhte yazılan bazı yazıları da gösterdi. Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü köşesinde hakkında yazdığı yazıyı göstererek, “Geçmişimizi araştırmış, köşesine taşımış. Ne katmış, ne almış. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Erzurum'daki konuşma metnini ezbere okumaya başlayan Güneş, şöyle dedi:
“Partimizi genel seçime hazırlayacağız. Eğer Allah devleti bize nasip eder ise adalet kılıcını masanın üzerine koyacağız, keseceğiz ve asacağız. Sözümü çarpıtmayın. Başka mecralara çekmeyin olduğu gibi anlatın. Devlete kurşun sıkan her türlü anarşisti aşacağız. Benim milletim kıymetlidir, değerlidir, kimse benim milletime kurşun sıkamaz. Devletin kasasına el uzatanın elini keseceğiz. Benim söylediğim bundan ibarettir. Bazı kardeşlerimiz, ‘bizden olmayanları asacağız, keseceğiz diyorlar’ yorumunda bulunmuş. Siz söyleyenleri biliyorsunuz. Biz ehli imanız. Adalet kılıcının verdiği hükmü yerine getireceğiz. Adaletin kestiği parmak acımaz.”

Güneş daha sonra toplantı salonundaki partililerle birlikte bir ilahi seslendirirken “Bizler bu sözlerimizin arkasındayız ve arkasında duracağız. Olayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi.

'2012'DE TEK BAŞINA İKTİDARIZ'

Toplantının ardından soruları yanıtlayan Dursun Güneş, “Neden böyle keskin söylemlerde bulunuyorsunuz?” sorusu üzerine “Herkesin bir hesabı var. 6 ay oldu partiyi kuralı, bir ses meydana çıkmadı” dedi. Güneş, Ankara'da Anafartalar Caddesi'nde parti genel merkezlerini açtıklarını vurgulayarak, “Halkın arasına gireceğiz, doğruları söyleyeceğiz. Doğrularla beraber seçime hazırlanacağız ve seçime gireceğiz. İlk etapta barajı aşarak Meclis'e gireceğiz. 2012 veya 2013’teki seçimlerde ise yalnız başına iktidardayız” ifadesini kullandı.

Güneş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, sözlerinin ardından kapatma davası açıp- açılmayacağına ilişkin soru üzerine bunların varsayımlardan ibaret olduğunu söyledi. Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Dursun Güneş, “ Bu konuşmamda suç teşkil ettiğini görmüyorum. Her vicdanı olan vatandaş 24 senedir kanayan bu yaraya merhem bulamamışsa bu yaranın çaresini aramak zorundayız. Biz bu vatanın öz topraklarından yetiştik. Özüyüz bu vatanın” dedi.

Güneş, partisinin internet sitesinde yer alan ‘Paşalar devri sona erecek' ibaresinin sorulması üzerine, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olmalıdır. Bu egemenliğe engel olan nedir? İktidar olanlar neden muktedir olamıyor. Bu egemenliği ortadan kaldıran kimlerdir, mani olan kimlerdir? Ergenekon buna cevap değil midir? Hak, din, vicdan hürriyeti varken başörtülülerin çektiği zulüm değil midir? 28 şubat kararları yerinde midir? Tek taraflı bir ihtilaldir bu” diye konuştu.

’Asma Kesme Partisi’ hakkında özel bilgiler

"HAK ve Hakikat Partisi" adında bir parti kuran yeşil takkeli Dursun Güneş isimli bir "Hacı Dayı", Erzurum’dan "Kesmeye, kesmeye / Kesmeye geliyoruz" diye gürlemesin mi?

Hemen şöyle bir kişisel maceramı gözden geçirdim: Onca cemaat gezmeme, onca tarikat görmeme karşın, Dursun Güneş diye bir isim kayıtlarımda yoktu...

Sordum, soruşturdum ve epey eğlenceli bir sonuçla karşılaştım...

Arz ediyorum: Bayburt doğumlu olan Dursun Güneş, gençliğinde eski İstanbul kabadayılarındanmış...

Bir gün "kırklar" ve "yediler" devreye girip, onu çekip almış kabadayılar dünyasından... Bizim "Dursun Baba", ihtida etmekle kalmamış, bir anda şiirler söyleyen, ilahiler okuyan bir tekke şeyhi oluvermiş...

"Muhammed Ali" ve "Baba Sultan" gibi isimlerle anılır olmuş... Epey bir mürit toplamış etrafına...

Son seçimlerde AKP’yi desteklemiş... Gördüğü bir rüya üzerine AKP’yi bırakıp Erbakan Hoca’nın Saadet Partisi’ne geçmiş...

Sonra yeni bir rüya daha görmüş... İlahi bir ses, "Kalk! Ey Dursun kulum! Harekete geç" demiş, o da Hak ve Hakikat Partisi’ni kurmuş... Nasıl hikáye ama?

AHMET HAKAN / HÜRRİYET