Türk siyasi hayatında 24 yıl önce yerini alan ve bugün mecliste temsil edilen Demokratik Sol Parti (DSP) Kahramanmaraş il başkanlığına Sümerbank emeklisi Salman Uzungöl (52) getirildi.

Gazeteci Ali Çelik Sokağındaki parti binasındaki toplantıda konuşan DSP kurucu merkez ilçe başkanı, eski il başkanı ve DSP MKYK üyesi Salman Diliuz, partinin kuruluşunun 24. yıldönümü sebebiyle hafta sonunda Ankara’ya gideceklerini, genel merkezdeki kuruluş yıldönümü etkinlik yerine katılacaklarını belirterek, “Bu parti son yerel seçimlerde Kahramanmaraş’tan 3 belediye başkanı çıkarttı. Bunların başında Narlı geliyor. Bunu Nurhak Barış ve Elbistan’a bağlı Demircilik beldeleri takip ediyor. Niyetimiz partiyi çoğaltmak, büyütmek ve geleceğe taşımak. Bildiğiniz üzere il teşkilatında bir bayrak, nöbet değişimi yaşandı, il başkanlığına arkadaşımız, senelerdir bu partinin içinde olan Salman Uzungöl atandı. Kendisine güveniyoruz” dedi.

FAYDALI OLMAK İÇİN GELDİM

Genel Merkezce, kendi isteği ile bu görevden feragat eden ve ayrılan Kemal Fındık’ın yerine görevlendirilen Salman Uzungöl ise, bu göreve yeni atandığını kaydetti; “Buraya faydalı olmak için geldim. Daha önce bu görevi üstlenmiş arkadaşlarımdan daha iyi yapmak, daha çok çalışmak için buradayım. Amacım partimizi hak ettiği yere getirmektir” diye konuşurken, partide bugün yarın teşkilatta yeni görevlendirmeye gidileceği öğrenildi. (Kaynak: Yorum - www.kanal46.com)