MHP 24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Elektrik Mühendisi Ejder Oruç, 25. Dönem Milletvekili aday adaylığını açıkladı.


Yürüttüğü başarılı seçim kampanyasında, projeleri ve söylemleriyle 2011 Genel Seçimlerinde gündemden hiç düşmeyen, seçimden sonrada partilileri ile bağlarını koparmayan Ejder Oruç’un, MHP İl Binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığı açıklamasını yaptı.  


Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Süleyman Öner; “Türkiye’miz yıkım üzerine yıkım yaşamakta. Milli mukavemetimizin temelleri, milli birliğimizin hisarları, AK Parti ve PKK işbirliği ile delinmeye çalışılmaktadır. Ülkemiz belirsizlik girdabına hızla sürüklenmektedir.


Gururla söylüyorum, bu dönemde Milliyetçi Hareketin, dinamik, azimli, şuurlu, cesaretli kadroları Türkiye’mizin her yerinde görev başındadır. Şahadetlerle, kahramanlıklarla, büyük sıkıntılarla mücadele veren davamız 46. yılında hala dimdik ayaktadır. Milliyetçi Harekete ülkemizin ihtiyacı vardır. İnşallah hep birlikte, başta Kahramanmaraş olmak üzere Milliyetçi Hareketi iktidara taşacağayız” dedi.


13 YILLIK AK PARTİ İKTİDARI BU ŞEHRE KAZANIM SAĞLAMADI


Aday adaylığının hayırlara vesile olmasını dileyen Öner, sözü Ejder Oruç’a bıraktı.


Parti binasını tıklım tıklım dolduran, ülküdaşlarına seslenen Ejder Oruç, ulusal ve yerel gündeme değinerek, “Bu şehrin hizmetkarı olmaya söz veriyorum” dedi.


Oruç, Kahramanmaraş’ın 13 yıllık AK Parti iktidarında hizmet alamadığının altını çizerek: “Bu şehir AKP iktidarlarına 3 dönemdir en az 6 milletvekili verdi;  ne aldı?  Hiç bakanı oldu mu?  Makama gelenler de bu şehre ne verdiler? Elbette bir şeyler yaptılar da eşlerine dostlarına yaptılar” dedi.


Her alanda şehrin sorunlarını sıralayan Oruç; “Eğitimde ne oldu?  Okul sayısı sorun, sınıflardaki öğrenci sayısı sorun.  1.080.000 nüfuslu bu şehirde hala baraka sınıflar var, okul binaları gördük var. Öğretimin kalitesi ve gelişmişlikle orantısı büyük problem. Bu şehir, çevre illerimizde yapılan devlet yatırımlarının birini görmedi. Şehrin zenginlikleri belli aileler arasında paylaşıldı kimse umursamadı. Şehrin verimli arazileri başka yer kalmamış gibi fabrikaların kurulması için organize sanayi ilan edildi. 20 yıllık çevre yolu bağlantıları yapılmadı.
Sanayileşmede 16. sırada olan, şehir içinde yaşayanına zenginliğin bir emaresi olan sosyal gelişmişliğe yansımadı. Çevre atıkları yıllarca akarsularımızı zehirledi, yetkililer korkudan kimseye tek söz edemedi.
Büyük şehir yaptık dediler, büyük köy oldu. Bu şehirde imarsız çarpık kentleşme hüküm sürdü halen de sürüyor ve kent estetiği ortada kalmadı. Büyükşehirde yaşayanlara uygulanan vergileri geldi… Ama hizmet gelmedi… Ya da geldi de biz mi görmedik ne diyorsunuz?
Şehir trafiği keşmekeş oldu, şehir yönetilemeyen bir görüntüde. Dolayısı ile şehri iyi tanıyan biri olarak diyorum ki; şehrin sorunlarına acilen müdahale edilmeli” diye konuştu.


Aday gösterilip seçildiği takdirde, “Kahramanmaraş’ta sizleri dinleyip, Ankara’da isteklerinizin elçisi savunucusu olacağım,  söz veriyorum” diyen Ejder Oruç, sözlerini bir biri arkasına şu şekilde sıraladı:


ANKARA’DA İSTEKLERİNİZİN ELÇİSİ VE SAVUNUCUSU OLACAĞIM


“Sorunları sizlerle ortak akıl ile çözüme kavuşturup, projelendirip Ankara’da uygulamaya geçireceğim, söz veriyorum!
Devlet bütçesinden yatırım alan illeri izleyip Kahramanmaraş’ı en az onlar kadar devlet yatırımı olan iller sınıfına çıkaracağım, söz veriyorum!
Sanayicisinin sorunlarını çözecek projeler üreteceğim, nihayi ürün üreten firmaların ve markaların çıkması için onlarla çareler arayacağım, onlara yüksek katma değerli ürünler üretmeleri konusunda elimden geleni yapacağım, söz veriyorum!
Organize sanayi bölge sorunlarını çözeceğim, lojistik üssün bir an önce faaliyete geçmesi için gayret sarf edeceğim, söz veriyorum!
Yol medeniyet demektir, yeni geniş yol projelerini, haftanın her günü ve düzenli sefer yapan hava ulaşımını sağlayacak yeni havaalanı yapımına uğraşacağım, Karadeniz Akdeniz otobanı projesinde Kahramanmaraş’ı yok sayarak güzergâh belirlenmesine mani olacağım, söz veriyorum!
Şehrin sağlık sorununa bir neşter vuracağım, şehrin dışına taşınmış bir hastane değil içindeki hastaneleri modernize edeceğim. Söz veriyorum?
Üniversite hastanesinin donanım ve altyapısını artırıp, halka hizmet vermesini kolaylaştıracağım, söz veriyorum!
Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının bir değer bir kıymet bir kültür olduğunu öne çıkartıp onların dünya pazarlarına açılmasını sağlayacağım, söz veriyorum?
Suriyeli sığınmacıların şehrin dokusuna verdiği tahribatı önleyecek sosyal projeler, onların barınmadan başka okul, iş, sağlık problemlerine çareler arayacağım, söz veriyorum!
Kahramanmaraşspor’umuza üvey evlat muamelesi yapılmasına gönlüm rıza göstermiyor, Kahramanmaraşspor’umuza her zaman destek verecek yanında olacağım, söz veriyorum?
Karamaraş tarafında çıkartılan tarihi zenginliklerimizi mozaikleri turizme kazandırırken orada yaşayanları mağdur etmeyecek kamulaşmayı hızla tesis edeceğim, söz veriyorum!
Üniversitemize gelen öğrencilerimizin ve şehrin dokusunun olumlu etkileneceği sosyal projelere katkı vereceğim, burada geçirdikleri yıllarını ve dostluklarının yıllarca dillerinden düşürmeyeceği bir öğrencilik dönemi olsun diye gayret edeceğim, söz veriyorum!
Kısacası bu şehrin hizmetkârı olacağım, söz veriyorum!”


Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorunlarını cevaplayan Ejder Oruç, tebrikleri kabul etti.
Ülküdaşlarını sevindiren, Ejder Oruç’un aday adaylığı, çalışmaları ve projeleri ile de Kahramanmaraş siyasetine heyecan katacak.