DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde seçim bürosunun açılışında CHP'ye yüklendi. Ayna, "Çok partili dönemde CHP vardı. Sol adına despotluk yaptı." dedi.

Seçim otobüsü üzerinde partili bir grup kalabalığa seslenen Ayna, konuşmasının büyük bölümünde CHP'ye yüklendi. Ayna, şöyle konuştu: "Çok partili dönemde CHP vardı. Sol adına despotluk yaptı. Sol adına halkı ezdi. Sol adına tekçiliği Turancılığı da yaptı. Türkiye'de o kadar çok parti iktidara geldi ki farkları olmadı. Hangisinin döneminde ben Alevi-Kürt kimliğim ile rahat ettim dediniz. Ben Alevi-Kürt kimliğim ile horlanmadım diyebildiniz. CHP ile AK Parti aynı beyin aynı zihniyet aynı ideoloji aynı halkı küçük gören yaklaşım aynı tekçilik. Üzerinde ya türban var ya türban yok. Tek farkı bu. AK Parti'nin türbansızıdır CHP. CHP'nin türbanlısıdır AK Parti. Farkı yok. Biz CHP'yi de Deniz Baykal'ı da çok gördük."

Baykal'a yüklenmeyi sürdüren Ayna, "Baykal çıkıp meydanlarda şunu diyebiliyor mu? Anayasa tekçidir. Anayasa Sünnilere göredir. Sadece Türklere göredir, sadece erkeklere göredir. Yani egemen sisteme göredir diyebiliyor mu? Oysa Türkiye'de sadece Sünniler ve Müslümanlar yok. Aleviler, Süryaniler, Hıristiyanlar da var. Araplar da var. Kürtler de var. Lazlar da var. Çerkezler de var. Ben geleceğim bu anayasayı değiştireceğim, Türkiye çok kimliklidir diyebiliyor mu Deniz Baykal." diye konuştu.

Etnik siyaset eleştirilerine de değinen Emine Ayna, "Bize etnik siyaset diyorlar moda bir terim bu. Ben hepsini kültürlü olmaya çağırıyorum. Biraz ansiklopedi ve kitap karıştırsınlar. Etnik siyaset nedir okuyup öğrensinler. Etnik siyaset demek bir etnik kimliği diğerlerinden üstün tutmak demektir. Bu ülkede en az 20 milyon Kürt yaşıyor. Siz bu 20 milyon kürdün dilini tanımadıkça kimliğini anayasal güvenceye kavuşturmadıkça Türkiye ne siyasi ne kültürel ne de ekonomik krizlerden kurtulmaz." şeklinde konuştu. (CİHAN)