Saadet Partisi Elbistan İlçe Başkanlığı’nca organize edilen “Erbakan’ı Anma ve Anlama” konulu konferansla, “Saadet Elbistan Seçim Bürosu” açılışında konuşan Eski Adalet ve Çalışma Bakanı Şevket Kazan, “28 Şubat Darbesi ve Erbakan’ı” ayrıntılarıyla ele aldı.


K.Maraş’ın en büyük ilçesi olan Elbistan’da Saadet Partisi Seçim Bürosu açılışında meydan mitingi yapıldı. Sonrasında Elbistan Pınarbaşı Spor Kompleksi Salonu’nda konuşma yapan Şevket Kazan, “28 Şubat Darbesi” sürecini ayrıntılarıyla açıkladı.


Elbistan meydanında, Saadet Partisi Elbistan İlçe Başkanı Ali Eminoğlu’nun selamlama konmuşmasıyla miting, İl Başkanı Mustafa Tüten ve K.Maraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Gündeş’in konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından Saadet Partisi Elbistan Belediye Başkanı Sami Polat’ın kısa konuşmasının ardından Eski Adalet ve Çalışma Bakanı Şevket Kazan’a bırakıldı.


AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI DEĞİL, İSLAM BİRLİĞİ BAKANLIĞI KURULMALI!..


Eski Adalet ve Çalışma Bakanı Şevket Kazan, sözlerine "Milli Görüş'ün kurucusu ve Lideri Merhun Necmettin Erbakan'a ve BBP şehit merhum Muhsin Yazcıoğlu'nun ruhlarına fatiha okuyarak başladı ve 28 Şubat tarihinin iki açıdan önemli olduğunu vurguladı.


Eski Adalet ve Çalışma Bakanı Kazan: “28 Şubat, Erbakan Hoca’nın vefat tarihi ve darbenin alındığı MGK toplantısının yapıldığı, darbe kararlarının alındığı tarihtir. Öncelikle Milli Görüş, sağcılık, solculuk değil, tevhid inancını esas alır. İstişareyle karar verilir. Milli Görüş’ün hangi kaynağa bağlı olduğunu anlamayan, anlamak istemeyen bu kardeşlerimizin bizden ayrılma ve partilerimizin kapatılma nedeni budur. Hiçbir zaman “ben” demeyen, her zaman “biz” diyerek başlayan Erbakan Hocam, bu kardeşlerimize hiçbir zaman kaba konuşmadı, azarlamadı, hakaret etmedi. En çok ve her zaman kızdığı, İslam’ın tek düşmanı ABD ve Siyonizm olmuştur. Avrupa Birliği bakanlığı değil, İslam Birliği Bakanlığı kurulmalıdır ki, ABD ve Siyonizm’in oyunları bozulsun.” dedi.


28 ŞUBAT MÜCADELESİ’NDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK!..


28 Şubat MGK toplantısının on saatten fazla sürdüğünü kaydeden Eski Adalet ve Çalışma Bakanı Şevket Kazan, 28 Şubat MGK kararlarının 18 madde olmadığını, 4 maddeden oluştuğunu belirterek sözlerinin devamında: “28 Şubat MGK toplantısından önce Çevik Bir ve Deniz Kuvvetleri Komutanıyla, sivil toplum temsilcileri, rantiyeci medya mensupları ABD’ye gidip darbe için izin almaya gittiler. Bu toplantıdan çıkan 18 maddeyi gören Erbakan Hoca, imza atmadı. Asıl MGK toplantısı sonucunda karara bağlanan 4 maddelik tutanakta Erbakan imzası vardır. Ama diğer yandan 18 maddeyi MGK kararı olan 4 maddenin eki olarak gelmiştir ve Erbakan anayasal olarak inceleme başlatmıştır. Rantiyeci Medya, 4 maddenin altındaki Erbakan imzasını, 18 maddenin altına atmış gibi yayın yaparak kamuoyunu yanlış anlaşılmalara sevketti. Biz, 28 Şubat mücadelesinden yüzümüz ak olarak çıktık. En çok mücadeleyi Erbakan Hocam vermiştir.” dedi.


Programa, Elbistan, Afşin, Ekinözü, Göksun, Nurhak, Çağlayancerit, Göksun  Belediye başkan adayları, belediye meclis üyesi adaylarıyla İl Yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları katıldı.