"Biz bugün varız, yarın yokuz" diyen Tayyip Erdoğan, milletvekilliğinde son tarih olarak 2011'i gösterdi. Erdoğan, "Ben tükürdüğümü yalamam, birileri gibi oralara çakılıp kalmam'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz bugün varız, yarın yokuz. Biz bu makamlarda kalıcı değiliz. Kimler geldi, kimler geçti bu makamlardan. Biz de gelip geçiciyiz. Açıkladım; 2011'de, Allah ömür verirse, benim son milletvekili adaylığımdır. Ben tükürdüğümü yalamam, onu da söyleyeyim. Partimin tüzüğünde de böyledir ve gereğini yaparım. Birileri gibi oralara çakılıp kalmam'' dedi.

Erdoğan, ''İstanbul Turizm Ödülleri''nin verildiği törendeki konuşmasında ülke ve millet olarak İstanbul gibi bir inciye, mücevhere ve hazineye sahip olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

İstanbul'a yönetici olmanın zorluğunu hep birlikte kolay kılacaklarını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Benim burada bir derdim var, bu derdimi sizlerle paylaşmak zorundayım, 'Ama siz Başbakansınız' demeyin. Bu, katılımcı olarak hepimizin ortak sorunu. Bakın, bizim bir Galataport ve Haydarpaşaport sorunumuz oldu. Bize yapmadıkları, takmadıkları yafta, söylemedikleri söz kalmadı. Eğer Galataport bitmiş olsaydı, o gördüğünüz Tophane, o mezbelelikler böyle olmayacaktı. Bütün o mezbelelikler temizlenecek, ortaya bambaşka tarihi bir Tophane çıkacaktı. Ben onu engelleyenleri tarihe havale ediyorum.''

İstanbul'a aşk ve sevdayla bağlanmanın neticesini almak ve geleceğe hazırlamak istediklerini belirten Erdoğan, dünyada nice şehirler bulunduğunu, ama bir Kapalıçarşı'nın çeşnisinin orada bulunamayacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un hiçbir döneminde bu kadar terk edilen, kenara köşeye itilen bir şehir olmadığını ifade ederek, bunu hep beraber ele aldıklarını, İstanbul'un yeni bir sürece hazırlandığını anlattı.

İstanbul'un turist sayısının 10 milyonun üzerine çıkması gerektiğini belirten Erdoğan, ''Roma o kadar büyük rakamlara ulaşıyor da İstanbul niye ulaşmasın? Roma Türkiye'nin çektiği turisti çekiyor, biz de İstanbul'da bunu başarmak durumundayız'' dedi.

Erdoğan, ''Türkiye'nin müzeler noktasında, tarihi bugüne ve geleceğe taşımakta çok fakir bir ülke olduğunu'' belirterek, ''bunun başarılması için özel ve kamu sektörünün büyük çaba sarf etmesi gerektiğini'' söyledi.

İstanbul'un otel sayısının artırılması gerektiğini belirten Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bu konuyu görüştüğünü, bazı yerlerin de tespit edildiğini kaydetti. (Mynet)