Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Aydın'da konvoyu geçerken 'Allah cezanızı seçimlerde verecek' diye seslendiği iddiasıyla gözaltına alınıp daha sonra ailesine teslim edilen 13 yaşındaki M.S.Ö. şok iddiada bulundu.

Boynundaki tırnak izi ve kızarıklıkları gösteren M.S.Ö. olayı, "Başbakan Erdoğan elini enseme koydu ve sıktı. `Neden yapıyorsun niye dedin' gibi sorular sordu. Ben de söyledim. Ondan sonra `Bırakın gitsin' dedi. Ama korumalar tartaklayarak aldılar beni. O esnada bir itişme vardı başbakanın eli omzumdayken oldu" dedi. M.S.Ö. ve ailesi savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Erdoğan'ın Atatürk Meydanı'nda halka hitap ettiği AKP'nin Aydın mitinginin ardından gözaltına alınmalarla ilgili çeşitli iddialar da gündeme geldi. AKP mitingi ve sonrasında, `Devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınan üç kişiden biri olan Gazipaşa İlköğretim Okulu sekizinci sınıf öğrencisi M.S.Ö., dün akşam saatlerinde Aydın Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde ailesine teslim edildi. M.S.Ö. bu sabah saatlerinde ise babası Ahmet Ö. ve avukat Barkan Kalınomuz ile birlikte Aydın Adliyesi'ne giderek, Başbakan Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla savcıya ifade verdi. M.S.Ö. savcılıkça serbest bırakıldı.

Vatan