AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü ilk durağı Batman oldu.

AK Parti mitinginde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman'ın girişinde çamurlu yollarla karşılaştığını söyleyerek, "Buranın belediyesi ne iş yapıyor? Buralarda yaya kaldırımı yapmak, asfalt yapmak, altyapı hizmeti vermek belediyenin en doğal görevi değil mi? Bu seçimlerde hizmete oy vereceğiz, ideolojiye değil" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hizmete oy vereceğiz, ideolojilere değil. Kimlik siyasetiyle oy kullanılmaz, hizmet aşkıyla oy kullanılır” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Batman'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmaya, Batmanlıları selamlayarak başladı. Erdoğan; "Daima yüzünüz ak olsun, bahtınız açık olsun. Bizim siyasetimiz gönül kazanma siyasetidir. Millete efendi olmak için siyaset yapanlarla bizim aramızdaki fark, bu gönül farkıdır. Biz milletimizin efendisi değiliz, biz milletimizin ülkemizin hizmetkarıyız. Yeni bir başlangıcın eşiğindeyiz. İstiyoruz ki 29 Mart yeni bir baharın, yeni bir Nevruz'un başlangıcı olsun. AK belediyeciliği Batman'da görmek istiyoruz. Belediyecilik bizim uzmanlık alanımız. Bu bahar sevinci, Batman başta olmak üzere ülkemizi baştan başa sarsın” dedi.

HİZMETE OY VERECEĞİZ, İDEOLOJİLERE DEĞİL

Batman'daki mitingde Başbakan Erdoğan; Hizmete oy vereceğiz, ideolojilere değil. Kimlik siyasetiyle oy kullanılmaz, hizmet aşkıyla oy kullanılır. Bu oyunları hep birlikte bozacağız. Bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir ve beraber olacağız. İşte biz bu olaylara yaklaşırken, Ankara'nın kaderiyle, Diyarbakır'ın Bingöl'ün kaderi birdir. Bize göre Dicle'nin kaderiyle Kızılırmak'ın kaderi birdir. Biz aldanmadan ve aldatmadan, ülkemizin tamamını kucaklıyoruz. Kin ve intikamı, nefreti öfkeyi ve terörü reddediyoruz. Sandık görününce halka görünen siyasetçilerden olmadık" ifadelerini kaydetti.