Başbakan Erdoğan Adıyaman'da partisinin mitinginde konuştu. İşte Erdoğan'ın Baykal'a yolsuzluk suçlaması yaptığı konuşmasından satırbaşları:

81 vilayetin tamamı bir gördük. Hiçbir şehrimizi diğerinden ayırmadık. 6.5 yıl boyunca kardeşliğin huzurun istikrarın bu ülkenin topraklarına hakim olması için gece gündüz demedik. Çalıştık çalışacağız. Aşık Veysel diyor ya: Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece.

Bursa’ya ne yaptıysak Adıyaman’a onu yaptık, yapacağız. Iğdır’a Kars’a, Van’a ne götürdüysek, Adıyaman’a da onu götürdük.

Biz şu ana kadar yaptıklarını yeterli bulanlardan değiliz. Biz kapınızı sadece seçim zamanı çalanlardan değiliz. Halinizi hatırınızı 40 yılda bir soranlardan değiliz.

Bakın fakire fukaraya götürdüğümüz yardımlar onları rahatsız ediyor. Her şey eskisi gibi olsun istiyorlar. Adıyaman Ankara’ya binlerce kilometre uzak olsun istiyorlar. Hükümet ankara’daki o sağır duvarların arkasında kalsın diyorlar.

Diyarbakır’a hastane, Tunceli’ye okul, Adıyaman’a konut fabrika yapılmasın istiyorlar.

İktidarımız dönemde en çok kamu yatırımı alan illerden bir tanesi Adıyaman olmuştur. Çünkü yılların ihmal edilmişliğini giderelim istedik. Ankara’ya kapanıp kalmış siyasetçilerin halini görüyorduk. Bunlar muhalefet etmeyi dahi yandaş medyalarına havale ettiler.

Şu anda bir CHP medyası var. O medyanın avukatlığını da sayın Baykal yapıyor. Dün Adana meydanında çıkmış, gayet başarılı bir avukatlığına soyunmuş.

Bu devletin Maliye Bakanlığı bir inceleme yapmış, ortada bir netice var. Bunun avukatlığı sana mı kaldı yahu?

29 Mart’ta bu millet Sayın Baykal’ın avukatlık belgesini yok edecek. Çamur siyasetini bırak, adil siyaset yap. Haksız ithamlarla milletin partisini yıpratamazsın. Elinde dosyalarla bize iftira atamazsın.

Baykal sen önce hazinenin sana yapmış olduğu resmi yardımdan yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptın, Anayasa Mahkemesi bunu tecil etti bunun hesabını ver.

Benimle neyi konuşacaksın sen, Anayasa Mahkemesi bunu tecil etmiş, 1 trilyonu da senden tahsis etmiş, sen önce bunun hesabını ver. Siz iftira atarak bir yere varamayacaksınız. Eğer elinizde deliller varsa, yargıya gidin. Belediye başkanlarımızın dokunulmazlığı yok. Varsa git yargıya. Yok ki…

Bunlardan çekinen bir hükümet yok. Onlar kendi çamurları içinde kaybolmaya başladılar. Boğazlarına kadar batağa gömüldüler. Şimdi çırpındıkça batıyorlar. Hem kendileri çamura saplandı, hem de yandaş medyaları çamura saplandı.

Şimdi diyorlar ki, hükümet medyanın sesini yok farz ediyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz iktidara gelirken, o yandaş medyayla iktidara gelmedik ki. Biz bu aziz milletimizle iktidara geldik. İşte meydan.

Bunlar meydanların dilini anlamaz, bilmez. Ama benim Adıyamanlı kardeşim bunları çok iyi tanır. Bunların geçmişini tarihini çok iyi bilir. Adıyamanlı kardeşim 29 Mart günü de bunlara sandıkta en iyi cevabı zaten verir.

Bu ülkenin etle tırnak gibi birbirine bağlı insanlarını hiçbir güç birbirinden ayıramaz. Aramıza nifak sokmak isteyenleri Adıyaman’ın Şanlıurfa’nın Van’ın Hakkâri’nin Diyarbakır’ın rahata kavuşmasını istemeyenleri kendi kötülükleriyle baş başa bırakacağız.

Aynı istiklal uğruna canları veren atalarımız, Çanakkale’de nasıl yan yana yatıyorlarsa, bizlerde yan yana yürüyecek bu medeniyet yolculuğunu mutlaka tamamlayacağız.

Türküyle, Kürdüyle, Zazası, Çerkezi, Lazı, Arabı, Sunisi, Alevisiyle bu ülkeyi hep birlikte kurduk. Kimse bizi birbirinden ayırmaya kalkmasın. Ben bütün vatandaşlarımı, kardeş bilerek seviyorum.

Ama kimlik siyaseti yaparak değil, “Yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum.”

Biz bütün kardeşlerimize, vatandaşlarımıza efendilik etmek için yola çıkmadık. Biz sizin hizmetkarınızız.

Bizim Adıyaman’ı geleceğe taşımaktan başka hedefimiz yok. Biz üç kavrama inanıyoruz.

Hukuk, hürriyet, hizmet. Hakkı hukuku hürriyeti adaleti hizmeti esas alan bir anlayışla hareket ediyoruz. Türkiye’yi adaletle kalkındırmanın gayreti içerisindeyiz. Gücümüzü milleten alıyoruz. Aşkımızı şevkimizi milletten alıyoruz.

Onun için “İşimiz hizmet, gücümüz millet” diyoruz.

Bu ülkenin her vatandaşı yurt içinde yurt dışında başı dik gezecek diyoruz. Benim Adıyamanlı kardeşim çok iyi bilir. Biz zulmün yanında asla olmadık, olmayız. Biz haksızın yanında asla olmadık, olmayız. Biz, haksız olan güçlüye karşı boyun eğmedik, eğmeyiz.

Bu dünyadan nice zalimler geldi geçti, geriye kendi yıkıntılarından başka ne kaldı? Unutmayın haksızlık karşısında susan dinsiz şeytandır. Bizim felsefemiz budur. Bizim tarihimizde bizim medeniyetimizde haksızlık karşısında susmak boyun eğmek yoktur.

Bugün bölgede hiçbir ulus veya uluslar arası denklem Türkiye olmaksızın kurulamıyor. Her yerde Türkiye konuşuluyor.

Benim Adıyamanlı kardeşim, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu onurla taşıyor. Türkiye’nin ulaştığı seviye budur. Türkiye tek yürek tek ses oldu.

Adıyaman’da size ne söz verdik, ne yaptık? Adıyaman Türkiye için bir örnek hatta, Adıyaman dünya içinde farklı bir örnek teşkil ediyor. Yapılacak işlerimiz var, ama bu kadar kısa zamanda bu kadar güçlü bir değişimin olması farklı bir anlam ifade ediyor.

Bir başımızı iki elimizin arasına alalım. 6.5 yıl önce nasıl bir Adıyaman vardı, şimdi nasıl bir Adıyaman var?

Çünkü insanoğlu unutkandır, unutur. Onun için bu bizler için çok önem taşıyor. Neredeydik nereye geldik?

79 senede ne olduk ama 6.5 sene ne olduk?

Biz göreve geldiğimizde bu ülkenin milli geliri 230 milyar dolardı, biz 6 senede bunun üzerine 520 milyar dolar ilave ettik.

Türkiye’nin ihracatı 36 milyar dolardı 79 senede ve biz bunun üzerine 96 milyar dolar ilave ettik. Şimdi 132 milyar dolar.

Zaman zaman bu faiz konuşuluyor. Faiz yüksek yüksek diye. Göreve geldiğimizde faiz yüzde 63’tü. Devletin borçlanma faizi yüzde 63. şimdi ise nereye düştük, 11.5.

Enflasyon yüzde 30. senin cebinden mutfağından çalınıyordu bu. Şimdi enflasyon ne oldu? Yüzde 9.5. ama bunu CHP göremez, çünkü görecek göz yok. MHP göremez, o göz yok.

IMF IMF diyorlar. Bakınız biz göreve geldiğimizde, MHP DSP ANAP bize 23.5 milyar dolarla devretti. Şimdi ne kadar borcumuz var? 8 milyar dolar.

Merkez Bankasının kasasında 26.5 milyar dolar vardı. Ama şimdi ne var biliyor musunuz? 68 milyar dolar var.

Ey CHP, ey MHP, yolsuzlukların iktidarı olsaydık, bu anlattıklarım gerçekleşmezdi bu ülkede.

Şimdi diyorlar ki işsizlik. Doğru. Ama şunu unutmayın. Bugün ABD’de de işsizlik var, gelişmiş ülke. Almanyasında fransasında hepsinde var. Bunlar gelişmiş ülke. Biz gelişmekte olan ülkeyiz.

Yani zil çalıp oynayacaklar. Diyorum ki tedbiriniz ne varsa söyleyin. Yok. Kaldı ki Türkiye değişiyor.

Adıyaman’da birinci organize sanayi bölgesini kurduk, fabrikalarla doldu. İkincisini de halletmek üzereyiz. Bu değişim devam edecek.

Güneydoğu’nun Adıyaman yıldızı hale gelecek.

İktidara geldik, devletin işçiye memura borcu 13.5 katrilyon. Şok oldum, şaşırdım. Bir devlet, işsisine memuruna böyle borçlu olur mu?

O meşhur nemalar vardı ya, onu biz ödedik.

Bunları artık benim vatandaşım biliyor. Şimdi konut edindirme yardımı adı altındaki ödemelerde sürüyor, ödeyeceğiz.

Yaklaşık 900 trilyon, terör sebebiyle boşaltılan köylere geri dönüş ile alakalı yaptığımız ödemelerde var.

Adıyaman bir tarih turizm kültür şehri olacak. Bunu yapmak için bizzat çalışıyorum. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız çalıştı. Şimdi Necip Büyükarslan kardeşimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Artık şu geçen 5 yılda AK Parti’nin AK belediyecilik misyonunu taşımaya gayret etti. Bu önümüzdeki 5 yılda da çok büyük hizmetler yapacağına inanıyorum.