Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm sürecinde başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Terörle ilgili başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Ana muhalefet de, yavru muhalefet de... Kuduruyorlar. Niye? Bu iş bitecek diye, bu ülkede huzur, istikrar, refah olacak diye çılgına dönüyorlar." dedi.


Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde halka hitap eden Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine cevap verdi.


Eskişehir-Konya arasında hizmet vermeye başlayan Yüksek Hızlı Tren'e değinerek, "Şimdi İstanbul-Eskişehir arasında YHT geliyor. İnşallah 29 Ekim'de o da oluyor. Ya bunları yapan AK Parti iktidarı ya, biz yaptık, biz. Ve şimdi bize Avrupa'da, dünyanın değişik yerlerinde diyorlar ki; 'Siz bu ekonomik devrimi nasıl gerçekleştirdiniz?' Kendilerine şunu söylüyorum; 'Yolsuzluk hortumlarını kestik, bu hortumlar benim vatandaşımın cebinde kaldı, böyle yaptık'." dedi.


"SEVSİNLER SENİN GİBİ MİLLİYETÇİYİ"


Erdoğan, "Biz geldiğimizde bu MHP, DSP, ANAP -artık yok oldu zaten- şimdi bunlar hatırlayım IMF'den borç aldılar. Bize 23,5 milyar dolar borç bıraktılar. Bu MHP, hani çok konuşuyor ya, milliyetçiyim diyor ya. Sevsinler senin gibi milliyetçiyi... Lafla milliyetçilik olmaz. IMF'den bu kadar borç alacaksın, bankaları iflas ettireceksin, ondan sonra da kalkıp 'ben milliyetçiyim'. Yok bilmem halat atacak, bilmem ne atacak... İş yap iş, ne yaptın? Ben bu MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; milliyetçilik, milliyetperver, vatanperver olmaktır. Bu vatanın her yerini aynı şekilde modern hale getirmektir." ifadelerini kullandı.


"ÇILGINA DÖNDÜLER"


Bahçeli'nin çözüm sürecine ilişkin eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, şunları söyledi:"Biz sizi seviyoruz, biz dertliyiz. Ama sizden bir şey istiyorum. Terörle mücadelede bizi yalnız bırakmayın. Çıkıyor bir tanesi dün Bursa'da diyor ki, 'terörist başına ne vaat ettin?' Ben de şimdi Sarıcakaya'dan diyorum ki, 'Beyefendi böyle bir iddianın içerisinde olduğuna göre bu iddiayı açıklayamazsan namertsin. Çünkü müfteri olarak, iftiralarla bir yere varılmaz. Siyasetçiye yalan, iftira yakışmaz. Bir şey biliyorsa belgele ortaya koy. Ama biz seninle ilgili geçmişten bugüne hep bunları belgeledik. Ve şimdi bu çözüm sürecinde başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Terörle ilgili başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Ana muhalefet de, yavru muhalefet de... Kuduruyorlar. Niye? Bu iş bitecek diye, bu ülkede huzur, istikrar, refah olacak diye çılgına dönüyorlar. Onlara rağmen istikrar, güven, huzur, mutluluk Allah'ın izniyle bu ülkede var ve daha da artacak."





Media not computed.






Haber7