Erdoğan, Kastamonu'da partisince düzenlenen mitingde konuştu.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kastamonu Kuzeykent Pazar Yeri'nde düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmaya, "Kurtuluş Savaşının kahraman şehri, şehitler, evliyalar diyarı Kastamonu'yu yürekten selamlıyorum" diyerek başladı. 


Kastamonu'nun alimler, evliyalar, şairler, yazarlar yetiştirmiş bir kent olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Buradan Kastamonulu yazar Oğuz Atay'ı minnetle yad ediyorum. Nasrullah Camii'nde vaaz veren, Kastamonulu cemaati gözyaşlarına boğan, Kurtuluş Savaşı'nın ateşini Nasrullah Camii'nde yakan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'i, Kastamonu'nun manevi atmosferinde eserler yazmış merhum Bediüzzaman Said-i Nursi'yi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Çanakkale Türküsünü yazan Kastamonu'nun Çanakkale şehitlerine, Kurtuluş Savaşı şehitlerine buradan rahmet diliyorum. Terörle mücadelede en çok şehit veren illerimizden biri Kastamonu, tüm şehitlerimize Rabbim'den rahmet niyaz ediyorum" diye konuştu.


Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimin mekanı cennet olsun


Erdoğan, 2011 seçimlerinde Kastamonu'ya geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:


"Kılıçdaroğlu, dağıtmış. 'Uydurma' dedi. Bunda vicdan yok. Konvoyumuzun dönüşü sırasında Kastamonu'da alçakça bir saldırı oldu. Ve polis memurumuz Recep Şahin kardeşimiz orada şehit edildi. Buna bile 'düzmece' dedi, 'uydurma' dedi. Recep Şahin kardeşime bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Yine bugün Türkiye'nin bir yiğit evladını 2009 seçimleri sırasında helikopteri düşerek, aynı güne, bugüne rastlıyor, Hakka yürüyen Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimin de vefatının beşinci seneyi devriyesinde rahmetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim sizlerden razı olsun. Bu coşkunuz, heyecanınız, ahde vefanız için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün Kastamonu'da bir tarih yazıyorsunuz. İstiklal destanını tekrar yazmaya toplandığınız için hepinizi şükranla anıyorum. Rabbim Kastamonu'yu korusun, ilmini bereketini artırsın."


Temiz siyaset diyenler AK Parti'ye oyunu versin


30 Mart seçimlerinin tüm ülke ve demokrasi için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, Türkiye'nin son derece hayati bir seçime gittiğini belirtti. Erdoğan, "30 Mart'ta ya eski Türkiye diyeceğiz, ya yeni Türkiye diyeceğiz. Ya kirli siyaset diyeceğiz, ya temiz siyaset diyeceğiz. Kirli siyaset diyenler gitsin MHP'ye, CHP'ye, BDP'ye oyunu versin. Temiz siyaset diyenler her zaman olduğu gibi AK Parti'ye oyunu versin" dedi.


"Balkonlarınızdan AK Parti bayrakları dalgalansın"


Kastamonululara, 5 gün kapı kapı dolaşarak çalışmaları çağrısında bulunan Erdoğan, "Sizden bir ricam var. İstiyorum ki 5 gün tüm Kastamonu bir festival yerine dönsün. Balkonlarınızdan AK Parti'nin bayrakları dalgalansın, Kastamonu'daki, ilçelerdeki belediye başkanlarımızın portreleri, posterleri dalgalansın. Buna var mıyız?" diye konuştu.


"Twitter'ın mı avukatısınız?"


"Başbakan prestij kaybediyor, AK Parti prestij kaybediyor" denildiğini söyledi. Twitter'i yasaklayarak kaybedildiğinin söylendiğini belirten Erdoğan, "O Twitter önce mahkeme kararlarına uymayı öğrensin. Sen kalkıp da ABD'de ABD Başkanı'na Tayyip Erdoğan'a yapılan hakareti yapamazsın, yaptığın anda indirirler seni. Bu kalkacak, Erdoğan'a her türlü hakareti yapacak, bunları Twitter'dan bütün uyarılara rağmen indirmeyecekler, aynı şekilde bakanlarıma bu tür şeyleri yapacaklar, uyarılara, mahkeme kararlarına rağmen indirmeyecekler, ee biz de seyredeceğiz. O televizyonlara çıkanlara söylüyorum, siz ABD'deki Twitter'in mi avukatısınız, bu ülkenin başbakan, bakan veya milletin mi avukatısınız?" diye sordu.


"Katilin elinde can alır, doktorun elinde can kurtarır"


Erdoğan, ileri teknoloji diyerek, her türlü adımı attıklarını, 10 milyonu aşkın tablet bilgisayar dağıttıklarını anlattı. Erdoğan, ancak bu ahlaksızlıklar yapılsın diye değil, ileri teknolojiyi kullanmaları için yaptıklarını belirterek, bıçağın, katilin elinde can aldığını, doktorun elinde can kurtardığını dile getirdi. Erdoğan, "Şimdi bu tür bilgisayarla kalkıp da sen eğer Tayyip Erdoğan'a böyle bir iftirayı yapar, bunu da Twitter'da yaymaya kalkarsan, biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" dedi.


 


"Sizden de belediyeyi istiyorum"


 


Erdoğan, belediyeciliğin kendilerinin işi olduğunu kaydederek, 1994'te İstanbul Belediye Başkanı olduğunu, 4,5 yıl belediye başkanlığı yaptığını anımsattı. Erdoğan, "Sen Siirt'te şiir okudun" denildiğini belirterek, bu şiirin de Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütün kitaplarında olan Ziya Gökalp'in şiiri olduğunu anlattı. 


 


Alanda bulunanlar Erdoğan'ın konuşmasına, "Bir daha, bir daha" şeklinde sloganlarla karşılık verdi. Erdoğan, "Ama ben de sizden bir söz istiyorum, okuyacağım. Ama pazar günü de sizden belediyeyi, belediyeleri istiyorum" dedi. 


 


Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:


 


"Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker... Bir şey bizi sindiremez, gökler, yerler açılsa, üzerimize tufanlar, yanardağlar saçılsa, biz oyuz ki, imanıyla öğündüğümüz ecdadımız, korkutucu şeylere hiçbir gün diz çökmemiş, zaferlerin kapusu, Anadolu'nun tapusu, Malazgirt'ten ta Çanakkale'ye imanın geçilmez kalesine kadar, ecdadımızı zaferden zafere koşturan şey, işte şu içinde bulunduğumuz birlik, beraberlik, kardeşlik ruhudur.


 


Hadi dediler içeri, Pınarhisar'a. Hayırlı olsun dedik. Bak orası bizim için Medrese-i Yusufiye oldu. AK Parti orada kuruldu, oradan kurduk, öyle yola çıktık."


 


AJANSLAR