Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapağında yer alan şehit cenazesi önünde selfi çektirme fotoğrafının yer aldığı Nokta dergisini tehdit etti.


Dergi yöneticileri şerefsizlik ve alçaklıkla suçlayan Erdoğan, “Benim karakterimi çok iyi bilirler. Bunu bedelini ödeyecekler “dedi. Nokta'nın kapağının basın örgürlüğü olmadığını savunan Erdoğan, 'Ben hayatımda selfie yapmış değilim' dedi. Bunun üzerine, Erdoğan'ın selfie yaptığı çok sayıda fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı.

Erdoğan, Nokta Dergisi'nin kapağında yer alan selfi çektiren fotoğrafıyla ilgili şunları söyledi: "Bunun adı basın özgürlüğü olamaz. Hayatımda bir selfi yapmış değilim. Bazı insanlar bunu yapabilirler. Bir defa şehit tabutuna sırt dönecek kadar şerefsiz değilim. Ama kapağı yapanlar şerefsizdir, alçaktır. Benim karakterimi de onlar çok iyi bilirler. Onun içinde olması gereken ne ise onu yapacağım. Hukuk içerisinde avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Zaten gördünüz rahatsız oldum. Bunları ufak ufak söyleyip geçemem. Çünkü şehidin bizim dünyamızdaki anlamı bellidir ama onların dünyasındaki anlamı belli değildir. Eğer onların dünyasındaki anlam buysa onu bilemem. O zaman kendi resimlerini koymak suretiyle onu bassınlar veya peşinden gittikleri zatın resimlerini koyarak bunu yapsınlar. Onlar onu yapabilir, biz yapamayız. Hiçbir zaman yazılı ve görsel medya özgürlük adı altında bir başkasının özgürlük alanını işgal edemez. Bu bir defam şahsıma, inancıma, ilkelerime saldırıdır. Bedelini de bunlar ödeyecekler."