Sezer, daha önce defalarca eleştirdiği sert üsluba kendisini kaptırarak, “Tayyip Erdoğan’ın da Baykal’ın da canına okuyacağım” dedi.

Seçim çalışmaları nedeniyle Manisa’da bulunan Sezer, dün DSP Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Bural ve DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı ile birlikte Medar, Süleymanlı, Akhisar, Büyükbelen ve Saruhanlı beldelerini ziyaret etti. Akhisar’da Belediye Spor Salonu’nda bir konuşma yapan Sezer, hükümeti ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi.

Hükümetin izlediği ithalata dayalı ekonomi modelinin yanlışlıklarını anlatan Sezer, Türkiye'deki çiftçi, esnaf, sanayici yerine Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerindeki üreticilerin desteklendiğini söyledi.

YALANCILARDAN TALANCILARDAN KURTULMA ZAMANI

Sezer, yoksulluk ve işsizliğin her geçen gün artmasına karşın, hükümetin farklı bir tablo ortaya koyduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan’ın pembe tablolar çizdiğini ve ortaya çıkan sahte rakamlarla övündüğünü söyleyen Sezer, “Başbakan geçenlerde ‘Türkiye’yi 250 milyarlık bir ekonomik büyüklükten aldık, 750 milyara çıkardık’ dedi. Ama ne hikmetse vatandaşın cebinde para yok! Koskoca Başbakan yalan mı söylüyor? Bu yalancılardan, talancılardan kurtulmanın zamanı geldi” dedi.

Başbakan’ın krizi göremediğini ve algılayamadığını ifade eden Sezer, şöyle devam etti:
“Millet inliyor; bunlar televizyon ekranlarında ağza alınmayacak sözlerle kavga ediyor. Ana haber bültenleri artık çocuklar için zararlı kuşak içine girdi. Krizi görmeyen, algılayamayan, anlayacak kapasitesi de olmayan bir Başbakan var. Baykal'a çatarak onu ayakta tutmaya çalışıyor; bu yolla o da ayakta durmaya çabalıyor. Tayyip Erdoğan’ın da Baykal’ın da canına okuyacağım.”

Sezer, Baykal’ın inançlar üzerinden siyaset yaptığını kaydetti ve “Çekin elinizi inancımızdan. Biz onu sizden iyi biliyoruz. Bu salondakilerin yarısı kadın, onların da yarısı başörtülü. Hepsi bizim insanımız. Nasıl ayıracaksınız? Becerebiliyorsanız işsizliğe, yoksulluğa çözüm bulun” dedi.

DSP’nin Akhisar, Medar, Süleymanlı, Saruhanlı ve Büyükbelen adaylarını da tanıtan Sezer, onlara başarılar diledi.

Sezer, Manisa’nın ardından Aydın’a geçerek, DSP Aydın İl Başkanlığı’nın düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. DSP’nin her geçen gün kıymetinin daha iyi anlaşıldığını belirten Sezer, burada yaptığı konuşmada da gezilerinde edindiği izlenimleri paylaştı. Sezer, “DSP yerel seçimlerin yıldızı olacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.



cafesiyaset