AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti'nin sadece 74 milyon insana değil dünyadaki mazlum milletlere de umut kaynağı haline geldiğini belirtti.

Erkoç, partisinin kuruluşunun 10. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, öncesinde kardeşlik türküsüne dönüşen bu şarkının 14 Ağustos'ta AK Parti olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin 10 yıl önce Türk siyasi hayatına altın harflerle geçecek bir siyasi oluşuma dönüştüğünü anımsatan Erkoç, şunları kaydetti:

''Dünya lideri, millet sevdalısı bu milletin öz evladı Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK kadrolarla milletimizle bütünleşerek hedef olarak sadece milli iradenin çizdiği rotayı benimseyerek bu 10 yılda tarihi başarılara imza atıldı. Cumhuriyet tarihimizin rekorları kırıldı. Büyük bir başarıydı. Bunun temelinde de bu ülkenin sıkıntıların bire bir yaşamış yüreği yanık insanlar artık bir daha dönülmemek için bu ülkenin sorunlarını çözmeye ant içtiler. Bu insanlar milletin hukukunu ayaklar altına alan çetelere müsaade etmediler. Bu insanlara topluma tepeden bakan elitler yön veremedi. Milli iradenin dışındaki iradeye boyun eğmedi. Bunun sonunda da bugünlere gelindi.''

AK Parti'nin Türk siyasetine 10 yılda erdemli politikasıyla yeniden itibar getirdiğine vurgu yapan Erkoç, geçmişteki siyaset anlayışının silinip gittiğini ifade etti.

''Siyaseti şahsi ikbal gören anlayış tedavülden kalktı'' diyen Erkoç, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Artık bu sorumluluğu hisseden ve gereğini yapan bir anlayış var. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. AK Parti milletine verdiği her sözün arkasında durdu. Sizler karşısında her zaman saygılı milletin emrinde oldu. Olmaya devam edecek. Bu siyasi hareket sadece 74 milyon insana değil dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan aynı maneviyatı paylaştığımız aynı medeniyetin insanları için de umut kaynağı haline geldi.''

AK Parti’nin kuruluşunun 10. yıldönümü nedeni ile Pazar günü akşam Pınarbaşı Hünkar Tesisleri’nde düzenlenen ve bin davetlinin bulunduğu iftar programına Kayseri Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Sevde Bayazıt Kaçar ve Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu katılmıştı. Bu arada grup başkan vekili Mahir Ünal ile Mehmet Sağlam ve Nevzat Pakdil ile başka programları nedeni ile yemekte hazır bulunamamıştı.

İFTAR PROGRAMININ AYRINTILARI İSE ŞÖYLEYDİ:

Kahramanmaraş’a gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş; ‘14 Ağustos 2001 tarihi Türk demokrasisinin dönüm tarihidir’ dedi.

Elitaş, partisinin 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kahramanmaraş’ta düzenlenen iftar programına katıldı. Pınarbaşı Hünkar Tesisleri’nde bu akşam düzenlenen toplantıda partililerine seslenen Elitaş, Türk siyasi hayatının çok zor günleri aşarak bu günlere geldiğini ifade etti.

AK Parti iktidarlarının amacının demokrasi çıtasını yükselterek fikir ve inanç hürriyetini yaygın hale getirmek olduğunu dile getiren Elitaş, bu dönemki en önemli görevlerinin başında sivil bir anayasa yapmak geldiğini belirtti. Elitaş, şöyle konuştu:

İLK DEFA SİVİL ANAYASA YAPILACAK

‘1960 yılı 27 Mayıs darbesini, 12 Mart muhtırasını, 1977 yılı 12 eylülünden 1980 yılı 11 Eylül tarihine kadar 4 bin 8900 yiğidin katledilmesini hatırlayın. O yiğitlerin kanı üzerine 12 Eylül darbesinin yapılmasını ve 12 Eylül darbesinin sonucunda o yiğitlerin kanıyla yazılmış 12 Eylül anayasasını değiştirmek, ilk defa sivil bir anayasayı hayata geçirmek AK Parti iktidarının ve parlamentonun en önemli görevi olacaktır.’”

Partilerinin, iktidara gelmeden önce önünün kesilmeye, iktidardan sonra ise çalışmasına engeller konulmaya çalışıldığını savunan Elitaş, ‘Bu milletin bağrından çıkmış insanların milletin gönlünde yer etmesini hazmedemeyenler, içlerine sindiremeyenler, altındaki saltanat koltuğunun millet tarafından alınmaya başladığını düşünüp bundan korku duyanlar 40 küsür tane internet sitesi ortaya çıkartmışlar. Teknoloji çağında saklı olan hiçbir şey yok. Her şey milletin huzuruna çıkıyor ve her şey aydınlık olarak ortaya çıkıyor. Onun için 2011 yılı 14 Ağustosu 2001 yılı 14 Ağustos tarihi kadar önemli’ diye konuştu.

Tüm partililerinin üzerine önemli görevler düştüğünü, darbe anayasasını ortadan kaldırıp, sivil anayasayı hayata geçirmek için hep beraber gayret göstermek istediklerini vurgulayan Elitaş, ‘Bizim yaşadıklarımızı, çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşatmamalıyız’ dedi.

Elitaş, sözlerini şöyle tamamladı:

‘Eğer benim babam 27 Mayıs darbesine ‘dur’ diyebilseydi 12 Mart olmazdı. Benim ağabeyim 12 Mart’a ‘dur’ diyebilseydi, 12 Eylül olmazdı. Biz 12 Eylüle ‘dur’ diyebilseydik 28 Şubat olmazdı. 28 Şubata bu millet sesini çıkartsaydı başka post modern darbeler olmazdı, 27 Nisan olmazdı. Ama 27 Nisanda ilk defa sizin temsilciniz, gücünü milletten almayan bu odaklara karşı, ‘dur’ diyebilme cesaretini gösterdi ve bu günlere gelebildik. Bu gün eğer demokrasiyi yaşayabilmek için çareler üretiyorsak, birbirimizin fikirlerine hürmet edebilir hale gelebiliyorsak, eğer 74 milyon insanı kardeş yapabilmek için milli birlik ve kardeşlik projesini hayata geçirebilmek için gayret edebiliyorsak buradaki tılsım 27 Nisan’a karşı, 28 Nisan tarihinde sizin adınıza dik durabilen Recep Tayyip Erdoğan ve onun hükümetidir.’

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise bundan önce olduğu gibi bundan sonra da partileri adına gayret göstermeye, köy köy, kasaba kasaba dolaşmaya devam edeceklerini belirtti.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

İftar programına; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sevde Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Ak Parti merkez ilçe Başkanı Necati Okay, partili belediye başkanları. İl genel ve belediye meclis üyeleri, eski milletvekilleri Ali Sezal, Cafer Tatlıbal, Veysi Kaynak, Fatih Arıkan ve teşkilat yöneticileri ile kanaat önderi sivil toplum örgütlerinden oluşan bin kişilik davetli topluluğu katıldı. (www.kanal46.com)