Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı R.Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı AK Parti Kahramanmaraş 4. olağan il kongresine geri sayım sürerken, yeniden başkanlık için aday olduğunu açıklayan AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 4 Mayıs’taki genel kurulda kentin onur konuğu olacak Başbakan Erdoğan’ı en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirterek, bugüne kadar verdikleri ve verecekleri destek sebebiyle tüm delege ve kader birliği yaptığı arkadaşlarına teşekkür etti.


Erkoç, haftanın son resmi günü olan Cuma günü, Cuma namazını müteakip Avşaroğlu Et Lokantası’nda delege ve basın mensupları ile bir araya gelinmesinin ardından, akşam saatlerinde de Kervanhan’da yine arkasındaki güçlü destekle bir günde ikinci kez gövde gösterisi yaptı.


Yaklaşık 300 kişinin doldurduğu Kervanhan’ın üst salonundaki toplantının açılı konuşmasını yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, onur konuğu Başbakan Erdoğan’ı en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydetti, bunun içini organizasyonun kusursuz yerine getirileceğini söyledi; “4 Mayıs bizim için, partimiz ve Kahramanmaraş için tarihi bir gün, buna milat da diyebiliriz. O gün hepinizi, ailenizle, eşiniz dostunuzla, köylünüzle stadyuma bekliyoruz. Hizmetleri ile gurur duyduğumuz Fatih başkanıma desteğinizi bekliyoruz” dedi.


Okay konuşmasında; “Sayın Başbakanımız, Kahramanmaraş’ta kongreye katılacak, vereceği demeçlerle de hem Türkiye, hem de dünyaya buradan mesajlar verecek. Bizler, merkez ilçe olarak, il teşkilatımızla uyum içinde, sorumluluğumuzu bilerek sizlere hizmet için yola çıktık. Sizlere güvenerek stadyumdaki organizasyona giriştik. Bu sorumluluğu o sebeple üstlendik. Çünkü bizim sizlere güvenimiz hep tam oldu, yine tam olacak. Bu seçimin, bu kongrenin şehrimize ve partimize hayırlı olmasını d iliyorum” diye konuştu.


DÜNYA LİDERİ BAŞBAKAN, MARKA ŞEHİR


Okay’ın konuşması ardından mikrofonu alan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 4 Mayıs’taki zaferin ardından 14 Mayıs’ta da partilerinin 11. kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını, bu partide olmaktan, bu partinin il başkanı görevini yapmaktan da büyük şeref duyduğunu belirterek, “Biz bu günlere kolay gelmedik. Yürürken önümüze çok engeller koydular, çok badireler atlattık. Ancak Allah’a şükürler olsun ki, sizlerin desteği, halkımızın partimize ve başbakanımıza olan güveni ve inancı ile bu badirelerin hepsini atlattık. Bugünlere gelirken de sizlere hizmeti aklımızdan çıkartmadık ve çok da hizmet ettik. Kahramanmaraş, tarihinde görülmemiş hizmetleri bizim dönemimizde aldı, alacak da inşallah. Partimizin kurulduğu günden bu yana,  gerek şehrimizde hizmet anlamında, gerekse ülkemizde devrim niteliğinde hizmetler verildi. Geçmişte darbeciler, cuntacılar bu halkın çok canını yaktı. Ama şimdi yargı önünde hesap veriyorlar. Çünkü vesayet yıkıldı, ülkede devrim niteliğinde reformlar gerçekleşiyor, her alanda… Temel hak ve özgürlükler konu olduğunda, akan sular duruyor. Vatandaşımızın hür iradesine engel olmaya çalışanlar, bunun bedelini ödeyecekler. AK Parti çok şükür halkın umutlarını, beklentilerini boşa çıkartmadı. Başbakanımız sayın R.Tayip Erdoğan ile ülkeye huzur geldi, bolluk-bereket geldi. Ekonomik ve siyasi istikrar ülkenin her tarafına hakim. Dünya lideri bir başbakanımız var. Çin’de, Ortadoğu’da ve kısacası dünyanın her yerinde itibar gören, ilgi gören, huzur ve barışın temsilcisi bir dünya liderine sahibiz. Bizler de, o büyük siyaset adamından aldığımız dersler, eğitimler ve tecrübelerle inşallah, sizlerin desteği ile Kahramanmaraş’ı marka kentler arasına sokacağız. Ben bu partinin il başkanı olarak, sizlerle birlikte olmaktan, sizlere hizmet etmekten son derece mutlu ve gururluyum. Zira abu şehir marka olmayı hak ediyor. 10 yıl önce hayal denilen hizmetler, uygulamalar hayata geçti. Bunlar sizin sayenizde oldu, çünkü sizler bize destek verdiniz, bizlere inandınız. Biz de sizlere inanarak, güvenerek yeniden yola çıkmaya karar verdik. Bu ülkede çok seçimler yapıldı, referandumlar yapıldı. Bize geçmişte oy vermeyenler bile bugün pişmanlar. Ama onlar da gerçeğin farkındalar artık. Seçildiğimiz günden bu yana, yorulmadan, yozlaşamadan sizlere hizmet vermeye çalıştık. Bizlere hep destek verdiniz, sizlere teşekkür ediyor, bu seçimin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.


SALON TIKLIM TIKLIMDI…


Kervanhan’daki toplantıya Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Prof.Dr.Mehmet Sağlam, milletvekilleri Nevzat Pakdil, Dt.Sıtkı  Güvenç, Sevde Beyazıt Kaçar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkanyardımcıları Cevdet kabakçı ve Hasan Kara, il genel meclisi başkanı Mustafa Özsoy, merkez ilçe başkanı Necati Okay, Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Av.Fırat Görgel  yanında, AK Parti merkez ilçe ve il teşkilatı mensupları, ilçe ve belde belediye başkanları, (Beyoğlu Osman Okumuş, Karadere Ali Kabakçı) delegeler, muhtarlar ve köy temsilcileri yanında basın mensupları da katıldı.


Toplantıda ayrıca, delegelere 4 Mayıs’taki kongrenin davetiyeleri ile delege kartları imza karşılığı teslim edildi.


4 Mayıs’taki kongrede, olağan delegeler dâhil, toplam 665 delege oy kullanacak. (www.kanal46.com)