Kapatılan DTP'nin 19 milletvekili istifa etmekten vazgeçti. Siyasi yasaklı eski DTP lideri Ahmet Türk'ün açıklama yapması bekleniyor.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi (PM) toplantısı, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ve PM üyelerinin de katılımıyla yapıldı.

BDP Genel Başkanı Demir Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''DTP'li yoldaşlarımızla siyaset mücadelemizi birlikte sürdürme kararında ve azmindeyiz. Makul olan en kısa sürede bu siyasi hareketi örgütlü bir yapıya kavuşturmanın ön adımlarını değerlendireceğiz'' dedi.

Toplantının ardından DTP'lilerin istifa etmeyecekleri haberleri ağırlık kazandı. Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'ün saat 14.30'da bir açıklama yapması bekleniyor.

İSTİFA BUGÜN YOK

Eski DTP'li 19 milletvekilinin istifa dilekçesini bugün Meclis'e vermeyecekleri öğrenildi.

DEMİRTAŞ: PARTİ MECLİSİ 'BEKLEYİN' DEDİ

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Selahattin Demirtaş, verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sorular üzerine Demirtaş, ''Parti Meclisi bize 'bekleyin' dedi. Yoksa şu saatlerde Mecliste olup istifa dilekçelerini verecektik'' dedi.

Demirtaş, "Gelen demokratik baskılar, talepler, istekler var. Sanırım o yüzden bizi bekletiyorlar. Konu tartışma sonunda netleşir'' diye konuştu.

TÜRK AÇIKLAMIŞTI

Anayasa Mahkemesi, 11 Aralık'ta DTP'nin kapatılmasına, Genel Başkan Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliğinin düşürülmesine karar vermişti.

Bir gün sonra açıklama yapan Ahmet Türk, milletvekillerin istifa edeceklerini duyurmuştu.

'İSTİFA ETMEYİN' BASKISI

Abdullah Öcalan‘ın avukatları, Öcalan’ın DTP’lilerin milletvekilleğine devam etmelerini istediği açıklamıştı.

Aydınlar, sivil toplum örgütleri, bazı milletvekilleri, Barış Meclisi’nden de eski DTP’lilere istifa etmemeleri yönünde çağrıda bulunulmuştu. (Mynet)