Başbakan Davutoğlu, "Bundan sonra eski Türkiye anlayışı bitmiştir. Eski Türkiye anlayışındakiler Bahçeli gibi tarihin çöplüğünde yerlerini alırlar ama milletin kalbinde yer edinemezler" dedi.


Başbakan Davutoğlu: "Bir de gençlik yıllarını hatırladı bir slogan sarf etti Bahçeli, 'Yufka yürekliler ile çetin yollar aşılmaz' diye. 70'li yılların bir sloganı bu. Sayın Bahçeli, yufka yürekliler ile çetin yollar aşılmaz ama katı yüreklilerle gönüller kazanılmaz. Gönlünü bu vatanın evlatlarının bir kısmına kapatmış olanlar, gönülleriyle kimseyi kazanamazlar. Bizim yüreğimizin ne anlama geldiğini gidin bir sabah vakti Kerkük'e indiğimizde kucaklaştığımız Türkmenlere sorun. Yüreğimizi, eğer cesaretimizi ölçecekseniz, gidin bunu bombalar altında kucaklaştığımız Gazzelilere sorun."


Başbakan Davutoğlu: "(Bahçeli'nin Tunceli ziyareti) Biz de Tunceli'ye gittik. Ne yaptık? Halkımızla kucaklaştık, Sünni, Alevi ayrımı yapmadan, herkesi bağrımıza bastık. Hak Muhammed Ali diyerek cem evinde misafir edildik. Sonra, Tunceli AK Parti merkez ilçe kongresini yaptık, herkesle kucaklaştık. Peki Bahçeli ne yaptı? 'Ankara'da söylediklerimi söyleyeceğim' inadıyla geldi, Tunceli'de valiliğin önünde kendisiyle birlikte gelen kendi partililerine hitap etti. Şimdi, Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum, güzel bir başlangıç yaptınız, devam edin, Hakkari'de de bekliyoruz sizi, Van'da da bekliyoruz, Bitlis'te de, Bingöl'de de bekliyoruz. Vatanın her bir köşesinde bekliyoruz."


Başbakan Davutoğlu: ''Devlet Bahçeli'nin yanıldığı husus şu; o devleti koruyacağım diye devleti kullanarak, halka zulmeden tek parti dönemine sahip çıkıyor. Beni hayretler içinde bırakıyor. Nasıl tek parti dönemine sahip çıkabilir bir Milliyetçi Hareket Partisi lideri ve bunu milliyetçilik adına nasıl yapabilir?''


Başbakan Davutoğlu: ''Nasıl Kılıçdaroğlu, HDP'den, vaktinde BDP'den izin alarak Hakkari'ye gitmişti ama bir tek bayrak dalgalandıramamıştı, şimdi de Sayın Bahçeli CHP'den izin alarak Tunceli'ye gitti ama al bayrağı hakkıyla dalgalandıramadı. Biz ise ondan önceki hafta Tunceli'deydik. Al bayrağı da, AK Parti bayrağını da dalgalandırdık, dalgalandırmaya devam edeceğiz.''


Başbakan Davutoğlu: "28 Şubat'ta üniversite kapısında bekleyen bu aziz kardeşlerimiz gibi başörtülü kızlarımıza zulüm edilmiştir. Bunu birileri devlet adına yaptı diye buna sessiz mi kalacağız Sayın Bahçeli. Siz sessiz kalabilirsiniz, siz başörtülü bir milletvekili Meclis'e girdi diye, dışarı dışarı diye tempo tutmalara sessiz kalabilirsiniz ama biz sessiz kalmadık, kalmayacağız. Başı örtülü, başı açık bütün vatandaşlarımıza eşit vatandaşlık hakkı verdik, vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra eski Türkiye anlayışı bitmiştir."


Başbakan Davutoğlu: "Gezi olaylarında yayalaştırma dolayısıyla kesilen değil, yerinden alınıp başka yere dikilen ağaçlar için bütün dünyayı ayağa kaldırmaya çalışanlar, şimdi Yalova'da asırlık çınarları, 180 çınarı kesen Yalova Belediye Başkanı karşısında sessiz kaldılar."


(AA)