HDP’li Figen Yüksekdağ: ““Bir hükümet bakanı çıktı; ‘HDP barajı aşarsa sıkıntı olur’ dedi. Ey bakan, hele bir anlat bakalım nasıl bir sıkıntı olur HDP’nin barajı aşması. Sizin faşist barajınız yerle yeksan olur, bu mu sıkıntı? Demokrasinin önü açılır bu mu sıkıntı? Barışın ve çözümün boy verebileceği bir siyasi iklim oluşur bu mu sıkıntınız? Demokrasi kazanır bu mu sizin sıkıntınız, derdiniz?” dedi.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm sürecinin AK Parti’ye değil kendilerine emanet olduğunu söyledi.
Bir restoranda düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Yüksekdağ, HDP’nin girdiği yeni dönemin en önemli ifadesinin ‘halkların kazanma ve zafer dönemi’ olduğunu söyledi. Yüksekdağ, “Biz dün belki az kazananlar, çok ve iyi direnenlerdik. Artık bugün yine iyi direnenler ama kazananlar haline geldik. Doğu’dan Balkanlar’a kadar giden bir zaferler kuşağı oluşuyor. Bütün bölge halklarının gökkuşağı bu. İşte biz 2015 genel seçimlerine bu gökkuşağının altından geçerek gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yüksekdağ, önlerinde dönemi kapananlar ve zamanı gelmiş olanlar olarak iki seçenek bulunduğunu vurgulayarak, “Biz ikincisiyiz. AKP hükümetinin ve bugünkü egemen siyasi zihniyetin artık zamanı doldu. Artık onların dönemi kapanmak üzere. İşte tam da bizim zamanımız burada başlıyor” dedi.


“Çözümün, barışın güvencesi biziz”


Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin duyurduğu seçim beyannamesi ile ilgili de konuşan Yüksekdağ, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz günlerde 200 sayfa seçim beyannamesi hazırladılar. Ama 200 sayfayı topladığınızda sadece bir başkanlık sistemi çıkıyor ortaya. Başkanlık sistemi demek için 200 sayfayı niye tüketiyorsunuz. Yazıktır, günahtır. Bununla da yetinmemişler bu 200 sayfa içerisinde 2 tane sayfa var. O iki sayfada Kürt sorununda çözüm sürecinden bahsediliyor. Ne hikmetse o iki sayfayı da düşünmüşler. Biz de inandık. 13 yıl boyunca Türkiye halklarının Kürk sorununda çözüm ve barış umudunu yerlere düşüren, yerden kaldırmayan bir siyasi iktidar tabi ki kendi seçim beyannamesinde iki sayfalık çözüm bölümünü de yere düşürür. Ama çok şükür ki çözüm süreci AKP’ye emanet değil, bize emanet. Onlar bu çözüm sürecini ve iradesini yere de düşürürler, yere de çarparlar. Ama çözümün, barışın güvencesi biziz.”


“Demokrasinin önü açılır bu mu sıkıntı?”


HDP’nin barajı aşmasının sıkıntı olup, olmayacağı konusundaki tartışmalara da cevap veren Yüksekdağ, “Bir hükümet bakanı çıktı; ‘HDP barajı aşarsa sıkıntı olur’ dedi. Ey bakan, hele bir anlat bakalım nasıl bir sıkıntı olur HDP’nin barajı aşması. Sizin faşist barajınız yerle yeksan olur, bu mu sıkıntı? Demokrasinin önü açılır bu mu sıkıntı? Barışın ve çözümün boy verebileceği bir siyasi iklim oluşur bu mu sıkıntınız? Demokrasi kazanır bu mu sizin sıkıntınız, derdiniz? Evet, bunların sıkıntısı bu. Baraj aşılır ve aşılmak suretiyle yıkılırsa onlara sıkıntı olacak. Çünkü barajın enkazı altında onlar kalacak. Ama bizler sizi o enkazın altında bırakacağız. Daha size bu parti ve bu halklar çok sıkıntı olacak. Kendinizi ferahta sanmayın. Daha sizi çok sıkacağız, çok zorlayacağız” diye konuştu.(İHA)