AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Eyyüp Ceren, seçim çalışmaları sırasında milletvekili olması halinde gerçekleştireceği projeleri hakkında geniş kapsamlı bilgi vermeye devam ediyor. Eyyüp Ceren, başta Elbistan olmak üzere bölge insanının kendi ürettiği elektrik ve şekeri daha ucuza almasının mümkün olduğunun altını çizdi.

Ceren, bölgede kurulu bulunan termik santrallerde üretilen elektriğin ve Elbistan Şeker Fabrikası’nda üretilen şekerin bölge halkına sübvanse edilerek daha ucuza verilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Bölge insanına sağlanacak bu imkanın Ankara’da kurulacak iyi diyalogla mümkün olabileceğinin altını çizen Ceren, “Bu hayal değildir. Milletvekili seçilirsem bu imkanı halkımıza sağlamak için var gücümle çalışacağım” dedi.

Aday Adaylığını açıklamasının ardından Elbistan halkının, partili partisiz her kesimin teveccühü ile karşılaştığını ve aldığı olumlu izlenimlerin devam ettiğini ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday adayı Eyyüp Ceren, kendisine gösterilen ilgi ve duyulan güvene layık olmak için büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Başta Kahramanmaraş, Elbistan, Afşin ve diğer bölgeler olmak üzere ürettiği projeler ile bölgede büyük değişimler olacağını kaydeden Ceren, bu gelişmeler için ortak aklın ve olumlu diyalogun önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bölgemiz, kurulu bulunan iki termik santralle enerji başkenti haline gelmiştir. Ülke elektriğinin yüzde 12.5 gibi ciddi bir oranının üretildiği bu coğrafyada yaşayan halkımız bu enerjiyi daha ucuz tüketebilir. Yine aynı şekilde çok büyük bir alanda pancar üretimi yapan çiftçimize hizmet veren Elbistan Şeker Fabrikası’nda üretilen şeker de halkımıza piyasa fiyatlarından daha düşük olarak satılabilir.

Bu düşüncemizi daha önce de çeşitli platformlarda dile getirdik. Aday adaylığı sürecinde ve kısmet olursa milletvekili seçilirsem halkımıza bu imkanın sağlanması için çaba göstereceğim. Halktan gelen halkın sorunları ile iç içe yaşayan biri olarak böyle pozitif ayrımcılıkların sağlanmasının gerekliliğine inanıyorum. Bu düşüncem hayal değildir. Hemen her sorunun çözümünde olduğu gibi böyle bir imkanın sağlanmasında da ortak akla ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Devletimizin ilgilileri ile görüşerek ve oluşturulacak diyaloglarla bunun gerçekleşeceğine inancım tamdır. Bölgemizle ilgili hayati önem taşıyan diğer projelerde olduğu gibi her zaman halkın yararına olan çalışmalarda en önde olacağım.” (www.kanal46.com)