MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sayın Fethullah Gülen Bey, mezardan kaldırıp oy kullandıracağına, 12 Eylül'de Amerika'dan gelip oy kullanması daha hayırlı olur diye düşünüyorum'' dedi.

Manisa ziyareti kapsamında Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret etti. Bahçeli, ziyaretten önce belediye önünde, MHP'nin adayını belediye başkanı seçtikleri için vatandaşa teşekkür etti.

Ziyarette, gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Bahçeli, MHP'nin Anayasa değişikliği konusunda düşüncelerini net şekilde ifade ettiğini ve meclisteki oylamada da “hayır” oyu kullandığını belirterek, referandum öncesi halkı aydınlatma görevi gereği Türkiye'yi gezdiklerini söyledi.

Bahçeli, MHP'nin ortaya koyduğu tutarlı siyasetin halk tarafından da benimseneceğine inandığını, bu şekilde Türkiye'nin sosyoekonomik sıkıntılardan da kurtulacağını ifade etti.

Türkiye'de 3 bilinmeyenli denklem olduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu:
“Bu üç bilinmeyenli denklemin mutlaka çözülmesi lazımdır, bugünkü siyasi iktidar, muhatapları olan kişi ve gruplarca çözüme kavuşturulmalı ve millete anlatılmalıdır. Bu 3 bilinmeyenli denklemin birincisi, Sayın Başbakan ile eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın İstanbul'da, Dolmabahçe görüşmeleri olarak siyasi hayata girmiş görüşmeleri açıklanmalıdır. İkincisi değerli siyaset adamı olarak bilinen Bülent Arınç beyefendiye yapılmış olan suikast ve kozmik alanda ne tür sonuçlara ulaşıldığı açıklanmalıdır. Sonuncusu Sayın Başbakan'ın 'açılım' diye nitelendirdiği, bizimse 'yıkım' diye adlandırdığımız projenin hangi aşaması demokratik özelliktir, bu aşamaya nasıl gelinmiştir, bunun açıklanmasını istiyoruz.

Özellikle 1 Ağustos 2009'da İçişleri Bakanlığı ve bazı aydınların toplantılarıyla başlayan projede demokratik özellik aşamasına ulaşılmış mıdır? Bundan sonra birtakım kişilerin çok sakat düşüncelerini kamuoyuyla paylaştığı ortamda bayrak safsatalarıyla bazı özerk alanlar belirleme gayretlerinin oluştuğu dönemde, bunların da açıklığa kavuşması gerekmektedir. Her konuda hukuk yönüyle büyük soruşturmalar başlatan bugünkü siyasi iktidar, özerk cumhuriyet safsatasıyla ilgili nasıl bir soruşturma başlatacaktır, kamuoyu onu beklemektedir.
Üç bilinmeyenli denklemin çözümü, AKP'nin de çözümü olacak 12 Eylül'den sonra sarsılmış hükümet, seçimlerde tepetaklak aşağı gidecektir.”

Bir basın mensubunun, “Mezarda bulunanların da kalkıp 'evet' oyu kullanmasına ilişkin söylemlerle ilgili” görüşünü sorması üzerine Bahçeli, “Son yıllarda, cemaat ve tarikat liderlerinin, siyasete çok yoğun bir şekilde karıştığına şahit olmaktayız. Sayın Fethullah Gülen bey, mezardan kaldırıp oy kullandıracağına, 12 Eylül'de Amerika'dan gelip oy kullanması daha hayırlı olur diye düşünüyorum” dedi.

Bahçeli, bir basın mensubunun YAŞ kararlarıyla ilgili sorusu üzerine de YAŞ sürecinin devam ettiğini ve 4 Ağustos'u beklediklerini söyledi. (Hürriyet)