Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde bugün gerçekleştirilmekte olan AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde hareketli anlar yaşandı.


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın kürsüde konuşma yaptığı esnada sahne önüne gelen 25-30 yaşlarındaki bir kişi; "Ben adalet istiyorum, konuşmak istiyorum" diye bağırdı.


BAKAN YILDIZ’A ‘ADALET İSTİYORUM’ DİYE BAĞIRDI


Kahramanmaraş’a AK Parti merkez ilçe kongresine katılmak üzere gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız kongrenin yapıldığı salonda konuşurken elinde kupası ve madalyaları ile sahne önüne gelen ve aslen Elbistanlı olduğu öğrenilen İsmail Zade; “Ben adalet istiyorum, konuşmak istiyorum. Ben milli güreşçiyim” diyerek bağırdı.


Bunun üzerine Zade’ye müdahale eden korumalara kürsüden seslenen Bakan Yıldız; “Arkadaşı dışarıya çıkarmayın, kalsın. Çıkışta kendisi ile konuşacağız” dedi. Bakan’ın bu sözleri salondakiler tarafından alkışlandı.


Yıldız, salondan çıkarken güreşçiyi yanına alarak bir süre görüşerek sohbet etti. Zade’nin antrenörlük sınavına girdiği ancak atamasının yapılmamasına tepki gösterdiği ve bunu öğrenen Bakan’ın da kendisine yardımcı olacağını söylediği öğrenildi.


Bakan ile görüştükten sonra basın mensuplarının sorular yönelttiği İsmail Zade; “Bakan beyle spor üzerine konuştuk. Ben 15 yıllık milli güreşçiyim. Antrenörlük sınavına girdim ama atamam yapılmadı. Bunu dile getirdim. Kendisi de bana Bakanlar Kurulu’nda bunu dile getireceğini söyledi. İnşallah bekliyorum” dedi.


Atamalarda herhangi bir usulsüzlük olup-olmadığını soran basın mensuplarına Zade; “Onu da siz araştırın” diye cevap vermekle yetindi. AK Parti Merkez İlçe Kongresi’ne bu eylemi ile damga vuran İsmail Zade, daha sonra salondan çıkarak gitti.


KENTE GECİKMELİ OLARAK GELDİ


Bakan Taner Yıldız'ın da aralarında bulunduğu yolcuları taşıyan ve saat 09.40'da kalkarak saat 11.00'da kente inmesi beklenen tarifeli uçak, hava şartları nedeni ile İstanbul'dan geç kalktığı için saat 12.30'da Kahramanmaraş'a iniş yaptı. Bu nedenle Bakan Yıldız'ın Kahramanmaraş'ta yapacağı programlar yaklaşık 1.5 saatlik gecikmelerle gerçekleşti ve bazı programlar iptal edildi.


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanlığının Genel Kurul Toplantısı 7 Ocak cumartesi günü saat 10.00'da başladı.


Şekerdere Bulvarı üzerindeki Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve mevcut Başkan Necati Okay'ın tek aday olarak katıldığı kongreye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Belediye ve Valilik ziyaretleri yaparak Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılacak Kahramanmaraş İl Koordinasyon Toplantısı ile Ramada Otel’de yapılacak Göksu Elektrik Dağıtım A.Ş. toplantısına katıldıktan sonra karayolu ile Kayseri’ye geçecek. (www.kanal46.com)