Ramazan umresi için 80 bin kişinin başvuru yapması AK Parti'yi hareketlendirdi.

AK Parti Genel başkan Yardımcısı Haluk İpek, MKYK'da parti yönetimini şöyle uyardı: Ramazan umresi için 80 bin kişi başvurdu. Büyük bölümü 'evet' oyu verecek kitleden. Bayramı da Mekke'de geçerecekleri için referandumda oy veremezler. İpek'in görüşleri doğrultusunda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da teşkilata 12 Eylül'e kadar yurtdışına çıkış yasağı getirdi: Umreyi başka dönem yapın..

Habertürk gazetesinin haberine göre; Kabe'nin etrafindaki inşaatlar nedeniyle hac kontenjanının bu yıl sınırlı tutulması, umre talebinde patlamaya neden oldu. Umre ziyaretini ramazanda yapmak isteyen 80 bin kişi Diyanet ve özel tur firmalarıyla irtibata geçti. İşte yaklaşan 12 Eylül referandumu öncesinde umreye olan bu yoğun ilgi AKP yönetimini de harekete geçirdi. Konu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) gündeme geldi.

YURTDIŞI ÇIKIŞLARI 12 EYLÜL'E KADAR ERTELENDİ

Konuyu gündeme getiren seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek "Ramazan umresi için 80 bin kişi kayıt yaptırdı. Bu vatandaşların tamamına yakını 12 Eylül'de 'evet' oyu kullanacak kitleden. Ancak bayramı da Mekke'de geçirecekleri için 12 Eylül'de oy kullanamayacaklar" dedi. Umreye gidecekler arasında belediye başkanı, belediye meclis üyesi, teşkilat başkanı ve teşkilat yöneticisi gibi isimlerin de bulunduğuna dikkat geken Ipek, bu durumun referandum kampanyasını olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu. Bunun üzerine Basbakan Tayyip Erdogan, AK Parti'li teşkilatlara ve belediye meclis üyelerine ramazan umresi programlarına dahil olmamaları uyarısı yapılmasını istedi. İl teşkilatlarına gönderilen genelgeyle de "yurtdışına çıkışların" 12 Eylül'e kadar kaldırıldığı vurgulandı. Genelgede "Tüm büyükşehir, il, ilçe, belde belediye başkanlarımızın, il genel ve belediye meclis üyelerimizin 12 Eylül 2010 tarihine kadar yurtdışı, yurtiçi tüm program ve izinleri ertelenmistir" ifadelerine yer verildi.

1505 BELEDİYE AK PARTİ'Lİ

Türkiye genelinde 2 bin 949 belediye bulunuyor. Bunlardan 1505'i AK Parti'li. Ayrıca 33 bin 777 belediye meclis üyeliğinin toplam 14 bin 772'si AK Parti'li. Türkiye'de 3 bin 284 il genel meclis üyesinin de 1892'si AK Partili. AK Parti'nin Türkiye genelinde büyükşehir il, ilçe, belde olarak toplam 3 bine yakın teşkilatı bulunuyor. Her teşkilatta ortalama 20 kişinin görev yaptiği kabul edilirse, yaklaşık 60 bin teşkilat yönetim kurulu üyesi bulunuyor. AK Parti yönetimi, yaklaşan halkoylamasi öncesinde, kampanyayı taşrada yürütecek bu kitleyi sahada tutmak istiyor.