29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde belediye başkanlığı için aday belirleme sürecinde büyük sıkıntı ve gerginliklerin yaşandığı iktidar partisinde bugünlerde yine aynı gerginlikler kendisini gösteriyor. İl Genel Meclisi için kent merkezinden 31, merkez belediye meclisi için de 122 aday adayının bulunduğu iktidar partisinde, kimlerin aday olacağı yönünde büyük bir merak ve bekleyiş ise sürüyor.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın belediye meclisindeki sağ kolu olarak nitelendirilen Eczacı meslektaşı Mehmet Hamzaoğlu’nun yeni dönemde pabucunun dama atılacağı yerine ise yine eczacı Mustafa Hüdayioğlu’nun getirileceği öne sürülüyor.

Belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinde yaşananları sıcağı sıcağını kamuoyuna yansıtan Kanal 46’nın tahmini aday listelerinin tamamı da tutmuştu. Şimdi de il genel ve belediye meclisi adaylarının belirlenme sürecini sıkı sıkıya takip eden Kanal 46, siyasi kulislerde bugünlerde yaşananları gündeme getirmeye devam ediyor.

Belediye Başkan yardımcılığından istifa eden ancak belediye meclisine yeniden başvuru yapan Mahmut Nedim Tepebaşı’nın yerine yeni dönemde Cevdet Kabakçı’nın getirileceği yönündeki spekülasyonları duyuran Kanal 46’nın haberi büyük yankı yaptı.

Parti camiası ile kamuoyunun büyük bölümü Kabakçı’nın başkan yardımcılığına getirileceği söylentilerine büyük tepki gösterirken, Poyraz’ın yeniden seçilmesi halinde meclisteki sağ kolu olarak nitelendirilen eczacı meslektaşı Mehmet Hamzaoğlu’nun yerine yine bir eczacı olan ve ‘soğuk ve aktif olmayan’ yapısı ile tanınan Mustafa Hüdayioğlu’nun getirileceği ileri sürülüyor.

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz parti camiasından mantıklı ve makul çevreler ise bu konudaki duygu ve tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“İktidar partisi olması nedeni ile AK Parti’ye gerek belediye başkanlığı gerekse de il genel ve belediye meclisleri için yoğun bir ilgi oldu. Ancak; aday belirleme sürecinde yaşananlar nedeni ile birçok isim diğer partilere gitti. Bunun benzeri şu anda belediye ve il genel meclislerinin aday listelerinin belirlenmesi sürecinde de kendisini gösteriyor. Şu anda Ankara’da kapalı kapılar arkasında aday listeleri için pazarlıklar yapıldığı duyumları alınıyor. Hâlbuki listelerin belirlenmesi Kahramanmaraş’ta yapılmalıdır. İl ve merkez ilçe yönetimleri bir araya gelerek listeleri belirlemelidir. Doğru olan budur. Belediye meclisi ile milletvekilleri değil, Belediye Başkanı birlikte çalışacaktır. Bunun için başkanın inisiyatif alması gerekir. Eğer listeler mantıklı ve makul çerçevede yapılmaz ise büyük sıkıntılar yaşanabilir. Partiye emeği geçen ve hak eden insanların yerine ‘Şu vekilin adamı, bu vekilin adamı’ mantığı ile isimler yazılır ise AK Parti bundan büyük zarar görür. Bununla birlikte eğer Başkan Poyraz, oy getirecek ve çalışacak kişiler yerine kendisine yakın olanları mesela; Cevdet Kabakçı ve Mustafa Hüdayioğlu gibi kamuoyunun pek te sıcak bakmadığı isimleri getirir ise yine burada zararı parti görür ve oylar doğal olarak düşer.”

ANKARA’DA GİZLİ PAZARLIKLAR SÜRÜYOR

Öte yandan; Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Sarıkaya ile milletvekilleri arasında listelerin belirlenebilmesi amacı ile görüşmeler yapılmakta olduğu iddia ediliyor.

Milletvekillerinin kendilerine yakın isimleri aday listelerine yazdırabilmek için yoğun gayret gösterdikleri öne sürülürken, bu haberlere büyük tepki gösteren parti camiası ise il genel ve belediye meclisi aday listelerinin Ankara’da değil de Kahramanmaraş’ta yapılması gerektiğinin altını önemle çiziyorlar. (KANAL 46 İSTİHBARAT VE POLİTİKA SERVİSİ)