Kahramanmaraş'ta, BBP İl Başkanlığının bulunduğu binanın merdivenlerinde ses bombası patladı, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Halk arasında Merkez Otobüs durağı olarak bilinen Yeni Hükümet Caddesi üzerinde yer alan 4 katlı binada patlama olması üzerine vatandaşlar olayı polise bildirdi.

İkinci katında BBP Kahramanmaraş İl Başkanlığı bulunan binaya giden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı, binaya girerek incelemelerde bulundu.

Ekipler, giriş merdiveninde hasara neden olan patlamaya ilişkin incelemelerinin ardından binadan ayrıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, yaptığı açıklamada, binanın giriş katına bırakılan ses bombasının saat 12.30 sularında patladığını, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

Vali Mehmet Niyazi Tanılır, olayın çok yönlü olarak soruşturulduğunu bildirdi.

HABERİN DETAYLARI:

Olayı duyarak bina önüne gelen MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ve bazı il yöneticileri de Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve parti avukatı Kemal Yavuz’a ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

Bir ses bombasının partinin dışında merdivenlere atıldığını söyleyen Yavuz; “Böylece bu müessif olay gerçekleşmiş durumdadır. Sebebini ve faillerini şu anda bilemiyoruz. Soruşturma ve araştırma devam ediyor. Mahiyetini uzman heyetten öğreneceğiz. Öğrendikten sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim partiye yönelik olduğu da kesin olarak sabit değil. Dolayısı ile erken bir şey söylemek istemiyorum. Soruşturma sürüyor. Şu aşamada bir şey söylemek doğru değil” diye konuştu. Alevi Çalıştay’ı davet edilen ancak tepki nedeni ile katılmak vazgeçen Kahramanmaraşlı eski milletvekili ve BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller olayı ile bir bağlantı olup-olmayacağı yönündeki bir soruya ise; o olayla bu olay arasında bağlantı kurulmasının doğru olmadığı düşüncesinde bulunduğunu ifade etti.

BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Bekir Kılıç ise, Cuma namazı nedeni ile çevrenin sakin olduğu bir sırada kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından parti binasının önüne bırakılan ses bombasının patladığını belirterek, ölü ya da yaralı olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. (www.kanal46.com)



YASAL VE MANEVİ UYARI:Kanal 46’da yayımlanmış her türlü haber, görüntü ve fotoğraf gibi görsel malzeme, bilgi ile belgelerin tüm yayın ve telif hakları saklıdır. Ajans 46 aboneleri dışında, Kanal 46'nın onayı olmadan haber ve yazı içeriğini iktibas etmek veya yeniden yazılı ya da internet ortamında yayınlamak kesinlikle yasaktır, dinen ise günahtır ve hakkımızı kesinlikle helal etmiyoruz. Kanal 46 bu konudaki her türlü yasal haklarını saklı tutar.

"Kanal 46; Basın Meslek İlkelerine Uyar"
Bağımsız ve bağlantısız haberin altındaki imza: KANAL 46.