Kahramanmaraş Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen Haziran ayı olağan toplantısının ilk oturumunda yaşanan bir ‘şok ve üzücü’ unutkanlık yürekleri burktu.

AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın başkanlığında bu sabah (2 Haziran) saat 09'da toplanan belediye meclisinde ilk olarak saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ise gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantıya katılan birçok meclis üyesi ile basın mensubu ise bu gelişme karşısında bir hayli şaşkınlık yaşadı. Önceki gün sabaha karşı İskenderun’da yaşanan kanlı terör saldırısında 6 askerin şehit olması ve 7 askerin yaralanması olayı ile Gazze’ye insani yardım götüren gemi konvoyuna ‘terörist devlet’ olarak büyük tepki çeken İsrail’in kanlı baskın yapması ile ilgili olarak Poyraz’dan birkaç cümle ile başsağlığı ve kınama bekleyenler böylece hayal kırıklığı ve 'şok' yaşadı.

Toplantının bitimine doğru AK Partili Meclis üyelerinden Fatih Köşker ise söz alarak; “Başkanım; Gazze’ye insani yardım götürmekte olan gemilere karşı İsrail’in yapmış olduğu saldırıyı bir meclis üyesi olarak kınıyorum. Bu kanlı baskında hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise şifalar diliyorum” diyerek bu ‘şok’ unutkanlığı telafi etmeye çalıştı.

Bunun üzerine Başkan Mustafa Poyraz ise, partidaşı Fatih Köşker’e bu önemli hatırlatmadan dolayı teşekkür ederek; “Bizler de sizlerle aynı duyguları paylaşıyoruz” demek zorunda kaldı. (www.kanal46.com)