Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş merkez Belediye Meclisi için 125 aday adayı başvuru yaparken, başvurun çokluğu nedeni ile aday listesinin oluşturulabilmesi için parti yetkilileri kara kara düşünüyor.

Yerel seçim süreci ile ilgili kulislerde yaşanan sıcak gelişmeleri kamuoyuna anında duyurması ile dikkat ve beğeni toplayan Kanal 46’nın 30 Ocak’ta servise koyduğu aşağıdaki haber büyük yankı ve ses getirdi.

Haberde aynen şöyle denildi:

VARAN: 1- FLAŞ: Kabakçı, Başkan Yardımcısı mı olacak?

“29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geriye 57 gün kalırken, AK Parti’nin İl Genel ve Belediye Meclisi adaylarının hazırlanmasında büyük sıkıntılar ve spekülasyonlar yaşaması dikkat çekiyor.

Belediye Başkan adaylarının belirlenmesi süreci ile gerginlik, kızgınlık, sitem, küskünlük ve ayrılıklar yaşayan AK Parti’de şimdi de ‘meclis’ sıkıntısı hüküm sürerken, kent siyasi kulislerinde bunlarla ilgili birçok spekülasyon da konuşuluyor.

Kulislerde ilk sırayı ise; Kahramanmaraş Belediye Meclisi’ne aday adaylığı başvurusunda bulunan ve halen özel bir öğretim kurumunun başında görev yapmakta olan Cevdet Kabakçı’nın, seçildiği takdirde Mahmut Nedim Tepebaşı’ndan boşalan başkan yardımcılığı koltuğuna oturtulacağı konuşuluyor.

Milli Görüş camiasının tanınmış simalarından Mücahit Kabakçı ile İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın ağabeyi olan Cevdet Kabakçı, 18 Nisan 1999’da yapılan yerel seçimler öncesinde Fazilet Partisi’nden Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı olması ile biliniyor.

O dönemde; Kabakçı’nın yanı sıra şu anda SGK İl Müdürü olan Mehmet Dere, Avukat Rıfat Bülbül ve şu anda TBMM’de görev yapan Mehmet Fatih Uğurlu ile birlikte yarışan Hanefi Mahçiçek, başkan adayı olarak seçime girmiş ve kazanmıştı.

Çevresinde sessiz, sakin ve fazla ‘sosyal - aktif’ olmayan tavırları ile tanınan Cevdet Kabakçı'nın başkan yardımcılığına getirileceği iddia ve spekülasyonları parti içerisinde rahatsızlıklara yol açtı.

Bu konuda görüşlerini aldığımız partinin mantıklı ve makul çevrelerine mensup kişiler, şunları kaydettiler:

“Kahramanmaraş Belediyesi resmi kurum olmanın yanında sosyal bir yerdir. Herkesin belediye ile işi vardır. Burada görev yapanların güler yüzlü, samimi ve sıcakkanlı insanlardan oluşması gerekir. Hele de üst düzey yöneticilerin. Bu koltuklara soğuk bakışlıları koyarsanız sorunlar yaşamanız çok doğaldır. Örnek ise Mahmut Nedim Tepebaşı’dır. Devlet kademelerinden gelen birisi olan Tepebaşı, şahıs olarak çok iyi ve karakterli bir insan olmasına rağmen, güler yüzlü ve sosyal olmadığı için Başkan Mustafa Poyraz’ın popülaritesini gölgeledi. Sonunda da seçim öncesinde adeta gönderildi. İddia ve spekülasyonlara göre; eğer benzer yapıdaki bir insan getirilecekse Tepebaşı neden gönderildi ki?...Bu arada eğitimci olan Cevdet Kabakçı'nın, Poyraz'ın akıl hocalığını yaptığı da söyleniyor. Bu iddialar doğru mudur?"

Kamuoyunda bu yönde bir rahatsızlık olduğu aşikar. Başkan Poyraz’ın ise bu konularda açıklama yapması bekleniyor. 30.01.2009”

VARAN: 2- ADAY ADAYI LİSTESİNDE SADECE KABAKÇI’NIN ÜNVANI YAZILI

Bu haberin yayımlanmasının ardından Cevdet Kabakçı’nın ismi kent kulislerinde tartışılmaya başlanırken, AK Parti’nin Belediye Meclisi aday adayı listesinde yer alan 125 isim arasında sadece Cevdet Kabakçı’nın mesleği yerine unvanının yazılı olması dikkat çekti.

Daha önceki aday adayı listesinin 29. sırasında yer alan ancak aday adaylığı müracaatının son gününde başvuranlarla yeniden oluşturulan aday adayı listesinin 30. sırasında yer alan Cevdet Kabakçı’nın mesleği bölümünde ilk listede ‘eğitimci’ yazmasına rağmen, sonraki listede ise; ‘Özel Beyza Koleji Genel Müdürü’ ibaresinin yazılı olması dikkat ve tepki çekti.

Diğer aday adaylarının mesleği bölümünde; ‘mali müşavir, emekli, işletmeci, eczacı, mimar, esnaf’ gibi ibareler yazarken, sadece Cevdet Kabakçı’nın mesleği bölümünde eğitimci yerine unvanının yazması gözlerden kaçmadı.

Bu duruma tepki gösteren çevreler, duygularını şöyle dile getirdiler: “Mahmut Nedim Tepebaşı’nın yerine başkan yardımcılığına getirileceği öne sürülmesi ile tepkileri üzerinde toplayan Cevdet Kabakçı’nın diğer aday adaylarından ne farkı var ki, mesleği yerine unvanı yazılıyor. Diğer aday adaylarının da unvanları yazılı olsa idi mesele yoktu. Ama sadece Kabakçı’nın unvanının yazılması dikkat ve tepki çekiyor. Bunun nedeni nedir? Yoksa bu tür hareketler Kabakçı’nın başkan yardımcılığına giden süreçte birer aşama mıdır? Parti yetkililerinin bu konuda açıklama yapmasını istiyor ve bekliyoruz.” (KANAL 46 İSTİHBARAT VE POLİTİKA SERVİSİ - www.kanal46.com)

OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE: KANAL 46 BU ÖNEMLİ KONUYU SİZLERE SORUYOR. SİTEMİZDEKİ ANKETE MUTLAKA KATILIN....