CHP'ye katılan başörtülüler 'kandırıldık' deyip rozetleri iade etti... Çarşaflı ve başörtülü kadınlar CHP'de 3 ay durabildi. Başörtülü bayanlar, dün kandırıldıklarını söyleyerek 6 oklu rozetlerini iade etti. CHP, çarşaf açılımını İstanbul'un Eyüp ilçesinde başlatmıştı. İlk isyan da burada çıktı. Eyüp'teki töreni organize eden Emin Atmaca, dün CHP lideri Deniz Baykal'ın rozet taktığı kadınlarla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Atmaca, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in kendisinden 'kabul edilemez şahsi taleplerde' bulunduğunu açıkladı. Bazı derneklere bağışta bulunmaya yönlendirdiğini de ileri sürdü. Bu derneklerin isimlerini ise ısrarlara rağmen vermedi. Atmaca, Sevigen'in bu tavrı sabebiyle CHP Eyüp belediye başkan aday adaylığından 10 Ocak'ta çekildiğini söyledi. İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in açıklama yapmaması yönünde sürekli kendisine telkinde bulunduğunu da iddia etti.

Atmaca, çarşaf açılımı ve adaylık teklifiyle ilgili süreci şöyle anlattı: "Adaylık teklifi Sevigen vasıtasıyla geldi. Sevigen, bana adaylığımın garanti olduğunu ve genel merkezle görüştüğünü söyledi. Baykal, Alibeyköy'de düzenlenen törende bana ve beni destekleyen çarşaflı yakınlarıma bizzat rozet taktı. Bu katılımın ardından Sevigen, beni bazı yerlere bağışlar yapmam konusunda yönlendirdi. Etik olmayan ucuz siyasi hesaplar peşinde koşan Sevigen'in bu talepleri karşısında şoke oldum."

Bu arada Sevigen, Atmaca'nın iddialarını yalanladı. Sevigen, "Bana iftira atıyor, ben kendisinden hiçbir şey istemedim. Derneklere de yönlendirmedim. Zaten dernek başkanlarının içerisinde aday olmayacağını da söylemiştim." dedi.

Rozetleri Baykal takmıştı

CHP lideri Baykal, çarşaf açılımını 9 Kasım 2008'de Eyüp'te düzenlenen törenle başlatmıştı. Çarşaflı ve başörtülü bayanlara parti rozeti takan Baykal, açılımı şu sözlerle dile getirmişti: "Hepimiz inançlarımızı, dinimizi, ahlakımızı bildiğimiz gibi yaşıyoruz. Yaşamaya devam edeceğiz. Kimsenin bize ne ahlak, ne din ne de inanç dersi vermeye hakkı var."

Muzaffer Salcıoğlu / Zaman