O, hayatı boyunca hep sıra dışı oldu…O, hayatı boyunca hiç kıvıramadı, doğru ne ise dobra dobra söyledi. O, hayatı boyunca haksız kazanca ve ranta tamah etmedi. O, hayatı boyunca ya göründüğü gibi oldu, ya da olduğu gibi göründü.

O, hayatı boyunca doğup büyüdüğü Kahramanmaraş’a, ülkesine, milletine, dinine, vatanına, bayrağına ve davasına hizmet için çırpındı durdu. O, milletvekilliği sona erince başkaları gibi Ankara ya da İstanbul’a yerleşmeyerek yeniden memleketine döndü.

O’nu herkes bir şekilde eleştirebilir ama O’na hiç kimse; “Üçkâğıtçı, fırıldak, rantçı, siyaseti maddi menfaat için yaptı. Siyasi ikbal için ilkelerinden vazgeçti, takiyye yaptı” diyemez. O, dün ne ise bugün de O, Allah’ın verdiği ömür kadarı ile yarın da O…Ne mutlu O’na…

22 Temmuz 2007 ila 12 Haziran 2011 tarihleri arasında AK Parti’den Kahramanmaraş milletvekili olarak TBMM’de yer alan kentin tanınmış simalarından fizik doktoru Cafer Tatlıbal, seçim sonrasında yeniden memleketine dönerek çok sevdiği doktorluk yaşamına kaldığı yerden başladı.

Daha önce Özel Mostaş Hastanesi olarak bilinen şimdiki Devakent Hastanesi ile gücünü birleştiren Maremar’da beyaz önlüğünü giyerek steteskopunu kulağına takan Dr. Tatlıbal, hasta kabul etmeye başladı.

Kendisine yaşamının bundan sonraki bölümünde de sıra dışılıklar, doğruluk, dürüstlük, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.

DR. CAFER TATLIBAL KİMDİR?

7 Mayıs 1945'te Kahramanmaraş'ta doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Nevruz'dur. Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İhtisasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp Anabilim Dalı'nda tamamladı. Van Devlet Hastanesi'nde uzman hekim olarak çalıştı.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Klinik Şefi, Kemali Beyazıt Fizik Tedavi Hastanesi Başhekimi, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü, SHÇEK Genel Müdür Vekili olarak görev yaptı.

MTTB 54. Dönem Genel İdare Kurulu Üyeliği, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Üyeliği, Türkiye Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği gibi sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. Tatlıbal, evli ve 4 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AK Parti’den Kahramanmaraş milletvekili seçildi. Bir dönem görev yaptıktan sonra yeniden memleketine dönerek doktorluk mesleğine kaldığı yerden başladı. (www.kanal46.com)