Başkent Ankara’da bürokrat olarak başarılı bir şekilde görev yapan Ejder Oruç, MHP’den milletvekili aday adaylığı için Bilgi Teknolojileri Kurumu Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanlığı görevinden istifa etti.

2009 yerel seçimlerinde MHP Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı olan Ejder Oruç, istifa sonrasında memleketi Kahramanmaraş’a gelerek seçim çalışmalarına sıkı bir şekilde başladı. Gayretli çalışmaları, sempatik ve cana yakın kişiliği ve güler yüzü ile Kahramanmaraş halkının gönlünde bir yer edinmeye başaran Ejder Oruç, 12 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimde MHP’den Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olacak.

MHP Genel Merkezi ile de sıcak ilişkiler içerisinde olduğu öğrenilen Ejder Oruç’un listenin ilk sırasında yer alma şansının hayli yüksek olduğu öne sürülüyor.

İstifa sonrasında ilk açıklamasını Kanal 46’ya telefonla yapan Ejder Oruç; “Bilgi birikimim ile tecrübelerimi siyasi alanda da hizmete dönüştürebilmek için MHP’den milletvekili aday adayı oldum. MHP camiamızın en güzel kararı vereceğine olan inancım ise tamdır. Cenab-ı Allah hakkımızda hayırlısını versin. Bu vesile ile Kahramanmaraşlı hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

EJDER ORUÇ’UN SİYASİ HAYATI:

Bürokrat olarak kamunun ve devletin yararına yapılmış birçok projesi bulunan Ejder Oruç, özellikle doğduğu şehir olan, kendisini mevcut statüsüne kavuşturan ve hayatının önemli bir kısmını geçirdiği Kahramanmaraş’a borcunu ödemek maksadıyla Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden İl Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur.

Kahramanmaraş’ta çok tanınan ve halkın sevdiği bir isim olan Ejder Oruç’un aday adaylığı kentte halk arasında memnuniyete sebep oldu. Hemen hemen herkesin ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın da desteğini sağlayan Ejder Oruç kente hizmet için o kısa zaman dilimi içersisinde son derece yoğun çalışmıştır.

Doğmuş olduğu ilin sanayisinin yeterince gelişmemiş olması, sosyal yaşamın istenilen seviyede olmaması, işsizlik oranlarının yüksek olması, kalifiye eleman yetiştirecek meslek okulların bulunmaması Milli Gelirden hak ettiği payı il olarak alamaması, çarpık imar uygulamaları, şehirleşme ve ulaşım sorunlarının had safhaya ulaşması, geçmiş belediyelerin Kahramanmaraş halkına hak ettiği hizmetleri sağlamamaları nedeniyle Ejder Oruç siyasete yerel yönetim bazında ilgi duymaya başladı.

Seçim öncesi şehrin sosyal, ekonomik ve fiziki analizini yaparak Maraş ilinin güçlü ya da zayıf yönlerini, Maraş ili için kısa ve uzun vadede yapılabilecekleri, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte belirleyen Ejder Oruç şehirle ilgili projeler oluşturmuş ve projelerin finansmanı için sağlam kaynaklar bulmuştur.

Ancak; yapılan değerlendirme sonucu başka bir aday adayının, adaylığı kesinleşince Ejder Oruç Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundaki görevine geri dönmüştür. Tasarladığı ve fizibilitesini yapmış olduğu projeleri partisi tarafından aday olarak gösterilen arkadaşına vermekte hiçbir beis görmeyen Ejder Oruç, her zaman yol arkadaşlarına destek olmaya devam etmiş, derin tecrübe ve birikimini ülkesi ve Milleti ile paylaşmaktan onur duymuştur.

Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlılarla olan ilişkisi daha da güçlenerek devam eden ve hemşerilerinin Ankara’daki temsilciliğini başarıyla sürdürmekte olan Oruç, 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçim nedeni il milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

KAHRAMANMARAŞLIYI ANKARA’DA BAŞARILI ŞEKİLDE TEMSİL EDEN EJDER ORUÇ KİMDİR?

1962 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen Ejder Oruç, ilk ve orta öğrenimini de Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1980 yılında Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümünden mezun olan Ejder Oruç, yüksek öğrenimini Türkiye’nin gözde teknik üniversitelerinden biri olan Yıldız Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamladı.

Özellikle Telekomünikasyon Sektörü veya yeni söylemi ile Elektronik Haberleşme Sektöründeki çalışmaları ile devlet ricalinde en başarılı bürokratlardan biri olarak kabul edilen Ejder Oruç memuriyet yaşantısına PTT Genel Müdürlüğünde mühendis olarak başlamış sonrasında ise yine PTT Genel Müdürlüğünde Teknik Amir olmuştur.

1995 senesinde Türk Telekom Genel Müdürlüğüne (Özelleştirmeden sonraki adıyla; Türk Telekomünikasyon A.Ş) geçen Ejder Oruç, burada Etüt ve Proje Daire Başkanlığında başmühendislik ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerini ifa etmiştir.

Türk Telekom Genel Müdürlüğündeki çalışmalarında özellikle Türkiye’nin 3. GSM operatörü olan (Mevcut Adı: AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş.) Aycell’in kurulması ile ilgili ihale komisyonunda görev alan Ejder Oruç’un Aycell’in isim ve logo çalışmalarına önemli katkısı olmuştur.

Yine Türk Telekom’da çalıştığı dönemde sadece Türk Telekom’da çalışan mühendislerin üyesi olduğu Telekomünikasyon Mühendisleri Derneği’ni 16 arkadaşı ile birlikte kurmuştur. 2 yıl sürdürdüğü Dernek Başkanlığı döneminde önemli faaliyetlere imza atan Ejder Oruç’un başkanlık dönemi son derece verimli ve iddialı geçmiştir. Kurucu Üyesi olmuş ve dernek bünyesinde önemli çalışmalar yürütmüştür.

2000 senesinde, 1999 yılında Telsiz Genel Müdürlüğü’nün lağvedilmesi ve teknoloji çağının en önemli faaliyet alanlarından biri telekomünikasyon sektörünün düzenlenip denetlenmesi amacıyla kurulan üst kurul Telekomünikasyon Kurumuna (Mevcut Adı: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) daire başkanı olarak atanmıştır. Bağımsız düzenleyici ve denetleyici otoritelerden biri olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda 2006 yılına kadar sürdürdüğü Sektörel Araştırma ve Stratejiler Daire Başkanlığı döneminde sektörel bazda önemli araştırma raporları hazırlayıp onlarca rapora imza atmış, düzenleyici stratejiler geliştirmiştir.

Ayrıca buradaki görevi esnasındaİnternet Üst Kurulu Üyeliği görevinde de bulunmuştur. Bu tarihten sonra yine Kurumun Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanlığı görevine atanan Ejder Oruç halen bu dairede önemli projeler üzerinde çalışmaktadır. Ejder Oruç’un bu daireye atanması, tecrübesi ve düzenlenip denetlenen sektörün parasal büyüklüğü basında geniş şekilde yer almıştır.

Elektronik Haberleşme Sektöründe birçok projesi bulunan Ejder Oruç halen vatanı ve milleti için hummalı çalışmalarını sürdürmektedir. Sektörel Araştırma ve Stratejiler Dairesi Başkanlığı Oruç evli ve 2 çocuk babasıdır. İleri derecede ingilizce bilen Ejder Oruç geçen dönem Milliyetçi Hareket Partisinden Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı aday adayı olmuştur. Bürokrat yaşantısı içerisinde her görevi başarı ile yerine getiren Ejder Oruç bundan sonra da gerek bürokratik gerekse siyasi yaşantısında devleti ve vatandaşı için her zaman olduğundan daha çok çalışmaya devam edecektir. (www.kanal46.com)