Ünlü sanatçı İlyas Salman, ‘siyaseti düşünüyor musunuz?’ sorusuna öyle bir yanıt verdi ki...

Kırklareli'nde, Ulusal Parti'nin İl başkanlığı binasının açılışına katılan ünlü sanatçı İlyas Salman, ‘siyaseti düşünüyor musunuz?’ sorusuna “Ben Ahır dediğim yere girmem. Yani hayvanlaşmak istemem. Sanatla yaşadım, sanatla öleceğim’ karşılığını verdi.

Kırklareli'de İl Başkanlığı binası açılışına Ulusal Parti (UP) Genel Başkanı Genel Başkan Gökçe Fırat Çulhaoğlu ile birlikte ünlü sanatçı İlyas Salman da katıldı. UP'nin Karahomur caddesi üzerinde parti binasının açılışını yapan Genel başkan Çulhaoğlu, Yüksek Seçim Kurulu bağımsız bir yargı organı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlası Erdoğan'ın padişahlık heveslerine, Vahdettin olma heveslerine ‘dur’ diyecek. Türk halkı 30 sene önce evet demişti. Kenan Evrenin ülkemizi getirdiği durumlar ortada. Kısmet olursa, bir dahaki 12 Eylül'de Erdoğan, Kenan Evren'in alamadığı cevabı Türk halkından alacak ve aşağıya oturacak” dedi.

‘BAYKAL İHANET ETTİ’

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili olarak ortada bir ‘ihanet’ olduğunu öne süren Çulhaoğlu şöyle devam etti: “Bizim söylemek istediğimiz ortada bir ihanet vardır. Deniz Baykal Atatürk'e, Deniz Baykal Türk halkına ve Atatürkçülüğe ihanet etmiştir. O nedenle bugün kendisini hiç kimse savunmamaktadır. Yılların ihanetinin cezası şimdi çıkarılmaktadır. Önemli olan Deniz Baykal gittikten sonra ne olacak. Cumhuriyet Halk Partisi tümüyle Kürtçülere, PKK yandaşlarına geçecektir.”

SALMAN'DAN SİYASETLE İLGİLİ AĞIR SÖZLER

UP'nin Kırklareli İl Başkanlığı binasının açılışına katılan ünlü sanatçı İlyas Salman ise Türk sineması ve siyaset ile ilgili şok sözler sarf etti. Salman, yeni filmlerde halka ihanet edildiğini belirterek “Ben aksi ve karşı tavırlarım sinemadan uzaklaştırdı. Benim istediğim projeler gündeme gelmiyor. Şunu açıklıkla söylüyorum. Recep İvedik ile hatırlanacağıma Çiçek Abbas ile hatırlanmayı tercih ederim. Ben kötü filmler de yaptım. Sanata ihanet etmeyen filmler olmasına rağmen ucuz, sıradan, basit filmler de yaptım. 41 yıllık sinema hayatıma 21 film sığdırdım. Bunları hiçbiri halka ihanet değildi. Ama şimdi resmen sanat, halka ihanet ediyor” diye konuştu.

‘O AHIRA GİRMEM’

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İlyas Salman, ’İleride milletvekilliği ve siyaset düşünüyor musunuz?’ şeklindeki sorusuna ise şok bir cevapla yanıt verdi: “Hayır hiçbir zaman olmadı ve olmayacaktır. Ben Ahır dediğim yere girmem. Yani hayvanlaşmak istemem. Sanatla yaşadım sanatla öleceğim” dedi.

UP Genel Başkanı Çulhaoğlu ve Salman açılışın ardından Kırklareli’nden ayrıldı. DHA