Nikahı kıyan belediye başkanının gelin ve damadın 'evet' demesinden sonra düğüne siyaset karıştırması ortalığı karıştırdı.

AK Parti’li Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bir nikah sırasından gelin ve damattan ‘’Evet’’ cevabını aldıktan sonra ‘’12 Eylül’de de evet demenizi bekliyorum’ dedi. Bu sözlere sinirlenen gelinin yakınları Çelikbilek’in üzerine yürüdü, ortalık karıştı.

Referandum meydanlarında kızışan “Evet-Hayır’’ kavgası nikah salonuna kadar taşındı. AK Parti’li Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bir nikah sırasından gelin ve damattan ‘’Evet’’ cevabını aldıktan sonra, ‘’12 Eylül’de evet demenizi bekliyorum’ dedi. Bu sözlere sinirlenen gelinin yakınları, Başkan Çelikbilek’in üzerine yürüdü ve salon karıştı. Çelikbilek, ‘’Ben seçilmiş bir Belediye Başkanıyım mesaj vermem de doğaldır’’ dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, AK Parti Beykoz Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Fatma Ormancı’nın oğlunun nikahını geçtiğimiz günlerde Beykoz Belediye Nikah Salonu’nda kıydı. Çelikbilek, çiftlerden nikah için “Evet” yanıtını aldıktan sonra referandumu ima ederek, ‘’İşte 12 Eylül’de de sizlerden bu cevabı bekliyoruz. Evet diyeceksiniz değil mi?’’ dedi.

BAŞKANIN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Başkan Çelikbilek’in bu sözlerinden sonra ortalık karıştı. Gelin tarafının yakınları olduğu belirtilen bir grup “Neden burada siyaset konuşuyorsun’’ diye tepkilerini dile getirdiler. Çelikbilek’in üzerine yürüyenler oldu. Nikah Salonu karışırken, misafirler salondan dışarı çıkarıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek yaptığı açıklamada yaşananları şöyle anlattı:

“Ben nikah bittikten sonra salonda bulunan hitaben ‘12 Eylül’de evet demenizi bekliyorum’ dedim. Buna tepki gösterenler oldu. Ancak ağız dalaşı şeklindeydi ve daha sonra her şey normale döndü. Nikah ilçe kadın kollarından bir hanımefendinin oğlunun nikahıydı. Aslında ben oraya davetli gittim ve rica üzerine nikahı kıydım. Neticede, seçilmiş bir kişi olan Belediye başkanının mesaj vermesinden doğal bir şey olamaz”

CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Metin Kaya ise yaşananları tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Bir belediye başkanı, iki insanın mutlu gününde iradelerine ipotek koyarak, böyle bir tutum sergileyemez” dedi. Kaya, Belediye Meclisi’nde konuyu gündeme getireceklerini ve önerge vereceklerini söyledi. (Mynet)