Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil Kayseri-Göksun arasında yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmalarını yerinde denetledi. Yolun medeniyet anlamına geldiğini ifade eden Pakdil, “Bu yol bu yıl içerisinde tamamlandığında önemli bir bağlantı yolu hizmete girecektir. Ayrıca kısalan ve modern hale gelen yollar ciddi ekonomik katkılar sağlamaktadır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Kahramanmaraş Göksun – Kayseri arasında Doğankale mevkiinde kalan 3 km. lik kısmın bu yıl içerisinde tamamlanacağını ifade eden TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Uzun süredir yol çalışmaları devam ediyor. Doğankale’den Göynük’e kadar olan 3 km.lik güzergah projelendiriliyor ve düzeltiliyor.  Asfalt yapılacak kısım yaz sezonu içerisinde bitecek. Tünellerin de bitmesiyle bu bölgeye çok güzel bir karayolu ağı kazındırılmış olacak. Bu yolu önemsiyoruz. Çünkü yollarımız kısalacak ciddi bir akaryakıt tasarrufu sağlanacaktır. İnsanların ihtiyaçları bitmediği gibi yolların da ihtiyaçları bitmiyor. Yolların bakımının yapılması, düzgün yolların hizmete sokulması, araçların ömrünü de uzatacaktır. Karayolları, demiryolları bu ülkenin en önemli ihtiyaçlarıdır ve her ikisinin de yapımına büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.


KARAYOLLARI TAŞIMACILIĞI GÜVENLİ HALE GELECEK


Bölünmüş yol çalışmalarının yolların güvenliği açısından da önemli olduğunu belirten Pakdil, “Karayolları taşımacılığı şu anda çok önemlidir. Gerek batı ülkelerinde, gerek ülkemizde demir ve havayoluna nazaran, karayoluna yönelim oranı giderek yükselmektedir. Uluslararası karayolu taşımacılığının transit yapılan taşımalarla birlikte Türkiye ekonomisine yılda ortalama 3,5-4 milyar ABD Doları döviz girdisi sağladığı ifade edilmektedir.  Ülke içinde yolcu taşımacılığının yüzde 95,2'si karayoluyla yapılmaktadır. Tüm bunları düşündüğünüzde yollarımızın emniyeti ve modernliği son derece önemlidir. Türkiye özel konumu nedeniyle Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan ana yollar üzerinde yer almaktadır. Bu durumumuzu yakın bir zamana kadar kullanamadık. Fakat son yıllarda karayollarımıza yapılan yatırımlar sebebiyle hem ticaretimiz hem de sanayimiz gelişmeye başladı. Kahramanmaraş ilimiz de yolların düzelmesiyle birlikte hem üretimini artırdı hem de ticaretini geliştirdi. Bizim burada isteğimiz, eksik kalan noktaların da biran önce tamamlanmasıdır. İmkânları zorlayarak bunu yakmak durumundayız” şeklinde konuştu.


Karayolları ağlarının en ücra bölgelere kadar ulaşmasının, gelişmişlik farkını da azaltacağını ifade eden Pakdil, “Doğu-batı, kuzey-güney akslarının tamamlanması insanlarımızın doğup büyüdükleri yerlerden göç etmesini azaltacak, başka yerlerde ise sık sık ziyaret etmelerine imkan verecektir. Tarihte bu coğrafya ipek yolu sayesinde büyük zenginlikler yaşamıştı. Bu yol ağlarını modern hale getirmemiz bir bakıma modern ipek yolunu da yeniden tesis etmemiz anlamına gelir. Kuzey-güney akslarının tamamen bitmesi ile birlikte Karadeniz ve Akdeniz birbirine bağlanmış olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


İncelemeler Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil’in yanı sıra, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Talhat Koska, Belde Belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldılar.