Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğleden sonra Köşk'teki makamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı kabul etti.

14.30 gerçekleşen ziyareti 55 basın mensubu izledi.

ÇANTANIN SIRRI NE?

Büyükanıt'ın ziyareti sırasında ilgi çekici bir olay yaşandı.

Her gittiği yere yaverini de götüren Büyükanıt, Cumhurbaşkanı ile görüşme yapacağı odaya yaveri olmadan elinde bir evrak çantası ile girdi.

Daha önce Büyükanıt bu tür görüşmelere yine çantayla gelir ancak görüşme başlayana kadar çanta yaverinde dururdu. Görüşme başlarken Büyükanıt çantasını alırdı.

Bu kez Büyükanıt'ın çantayı Gül ile tokalaşırken bile elinden bırakması dikkati çekti. Çantanın içinde ne olduğu ise kafalarda bir soru işareti olarak kaldı.

"AVİZELERE DİKKAT"

Kabul öncesi görüntü almak için pozisyon alan kameramanlar ile fotomuhabirlerinin telaşına bir süre izleyen Gül, merdiven üstündeki kameramanları "Avizeye dikkat edin" diyerek uyardı.

Bu arada basın mensuplarıyla sohbet eden Gül, "Hepiniz burda mısınız?" diyerek espiri yaptı. Ardından gerçekleşen ziyarette Büyükanıt, "Hayırlı olsun, başarılar dilerim" derken, Genelkurmay Başkanı'na kalabalık gazeteci kalabalığını gösteren Gül'de, "Paşam, hepsi sizin için" şeklinde konuştu. Görüntü alınmasının ardından ziyaret basına kapalı olarak devam etti.