Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, AKP’nin kapatılması durumunda partinin “Gülcüler ve Tayyipçiler” olarak ikiye bölüneceğini öne sürerek, “Eden bulur, dinleyen ölür. Böldüler, bölünecekler” iddiasında bulundu.

Kazan, Barem dergisine parti kapatmaları ve AKP’ye ilişkin olası bir kapatma kararının sonuçlarını değerlendirdi. Mensubu olduğu RP ve FP Anayasa Mahkemesi’nce kapatılan Kazan, parti kapatmalara, dolayısıyla AKP’nin kapatılmasına karşı olduğunu ifade etti. RP’nin kapatılmasının ardından “yenilikçi kanat” adı altında ortaya çıkıp bölünme oluşturan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kazan, şöyle dedi:

‘AKP çözülür’

“Şimdi AKP kapatılırsa ne olur? Tayyip Erdoğan’ın bunu konuşmaması gerek. ‘Bu parti kapatılamaz’ deyip kestirip atması lazım. Ama Erdoğan’ın kendisi de kapatılacağını düşündüğü için ‘Efendim A planımız, B planımız, C planımız’ diyor. İşte siyasi bir yanlış yapıyor burada. Erbakan Hoca da konuştu, ama Anayasa Mahkemesi kararını verdikten sonra konuştu.

İdealist insanlara, bir parti kurmak, sonrası için daha güçlü gelineceğini düşündürtse de menfaat bağlarıyla bağlı olan insanlar bu AKP’nin içinde çok yoğunlukta, yeni parti kurulduğunda yine kapatılacağı için başka taraflara gideceklerdir. Diyorlar ki, ‘Cumhurbaşkanlığı süresi sona erinceye kadar karar ne olursa olsun ona işlemez’. Bu nedenle Abdullah Gül idaresinde bir AKP daha gerçekçi bir senaryo. AKP ikiye bölünür, Gülcüler ve Tayyipçiler. Zaten olacağı da budur. Neden budur? Eden bulur, dinleyen ölür. Böldüler, bölünecekler.” (milliyet.com.tr)

AKP'den son dakika kararı

AK Parti grup toplantısında alınan karara göre kapatma davası sebebiyle TBMM bu yıl tatil yapmayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin basına kapalı bölümünde "Bu yaz tatil yok. Partimiz hakkında açılan kapatma davası sonuçlanıncaya kadar Meclis çalışacak. Kapatma davası ne kadar uzarsa uzasın önemli değil" talimatını verdi. Kulislerde Başbakanın bu talimatı tartışılılıyor. AKP, rotayı anayasa değişikliğine çevirdi. (ANKA)