TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Avrupa’nın kendini belli ettiğini belirterek, "Tüm vatandaşlarımız bu dayatmalara, bu faşist uygulamalara geçit vermeyecektir. Boyun eğmeyecektir" dedi.


Güvenç, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti İlçe Başkanı M. Ali Şen ve ilçe teşkilatı ile bir araya gelerek halk oylaması sürecini değerlendirdi, bazı ziyaretlerde bulundu.
16 Nisan’daki referandumun ülkenin geleceğine yön verecek olan bir seçim olduğunu belirten Güvenç, "İnşallah koalisyon derdinden çift başlı yönetimlerden bu millet kurtulacak. Daha güçlü daha büyük bir Türkiye için yeni bir yönetim anlayışına geçeceğiz" dedi.
Bazı Avrupa ülkelerinin, referandum öncesi Türkiye’ye takındığı tavrın yakışmadığını ifade eden Güvenç, "Yıllardır bu ülkeye demokrasi dersi insan hakları dersi vermeye kalkanların özgürlük anlayışlarının demokrasi anlayışlarının ne olduğu çok açık bir şekilde görülmüştür. Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş iktidarının bakanlarına salonlarında konuşma izni vermemiştir Avrupa Birliği. Kendini belli etmiştir Avrupa Birliği. Biz bunlara pabuç bırakmayız. Biz bunlara boyun eğmeyiz. Tüm vatandaşlarımız bu dayatmalara, bu faşist uygulamalara geçit vermeyecektir. Boyun eğmeyecektir" dedi.
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise konuşmasında, "Ülkemizi zor günlerinde olduğu gibi tüm dünyanın ülkemizdeki birlik ve beraberliği kıskandığı bugünlerde de canla başla çalışıp ilçemizde evet oylarına tavan yaptıracağız" ifadelerini kullandı.