Hak ve Hakikat Partisi'nin (HAKPAR) Sakarya İl Teşkilatı, Genel Başkanı Dursun Güneş'in katıldığı törenle açıldı. Açılışta partililer, tekbirler getirdi. Türkiye gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Dursun Güneş, "Asker ocağı Muhammet ocağıdır, peygamber ocağıdır. Asker din düşmanı değildir. Asker dine karşı değildir. Sayın Başbuğ konuşmasıyla yüreğimize biraz olsun su serpti.

Fakat başkanın bu sözünde, bu kararında durmasını bekliyoruz. Müslüman kardeşlerimizin subay okullarına alınmasını bekliyoruz. Askerden atılan Yaşzade kardeşlerimizin subayların da göreve çağrılmalarını bekliyoruz. Askerin, kışlanın yeniden saygınlığını kazanıp, halkı ile kucaklaşmasını bekliyoruz" dedi.

Avrupa Uyum Yasaları'nı eleştiren Güneş, "Her tarafa güvenlik birimi oluşturanlar, her bankanın başına güvenlik koyanlar, her kuyumcunun başına güvenlik koyanlar, her noktaya polis dikenler, kanunları yerine getirmeyenlerdir. Eğer bu memlekette adalet olsa, kanunlar hakkı ile işlemiş olsa, kanunlar adaletli olmuş olsa, bu kadar güvenliğe gerek var mıdır? Avrupa uyum yasaları ile bu memleket idare edilmez. Bu insanların eli tutulmaz. Bu soygunların sonu gelmez. Bu yoksullukların sonu gelmez" diye konuştu.

Güneş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Ülkeyi idare edenler kendileri yolsuzluk içerisinde. Benim memurum işini bilir anlayışı var. Rüşvet her tarafa anahtar olmuş vaziyette. Rüşvetsiz bir kapı açılamaz vaziyete gelmiş. Adalet nasıl işlesin, hukuk nasıl işlesin. Hukuk siyasallaşmış. Kimisi mandanın ayağına basmasıyla, kimisi ise öküzün ayağına basmasıyla karar alıyor. Ama adalet gelince böyle olmayacak. O memura gerekli yetki ve görev verilecek. Polisi dikeceksin yetkiyi elinden alacaksın. Hedef yapacaksın. Askeri dağda dolaştıracaksın. Onun seni öldürmesini bekleyeceksin, ondan sonra öldüreceksin. Böyle bir anlayış olmaz. Bu yasalarla devlet idare edilmez ve bu iş düzelmez Adalet kılıcını eline alacaksın, anayasayı değiştireceksin ve adaletle hükmedeceksin. İşte devletine karşı gelenin elini keseceksin, hırsızlık yapanın kolunu keseceksin bu işin önüne geçeceksin" dedi. Dış politikada önemli yanlışlar yapıldığını ileri süren Güneş, şöyle konuştu:

''AK Parti hükümeti iflas etmiştir. Pirince giderken evdeki bulgurdan olmuştur. 6 yıllık çalışmasında AB'ye tam üyelik için çalışmış ama iflasın eşiğine gelmiştir. Fransa ve Almanya'nın açıklamaları AK Parti hükümetinin sona erdiğini göstermektedir. AK Parti hükümetinin ışıkları sönmüş ve yeni bir güneş doğmuştur. Dünyadaki kriz Türkiye'de de etkisini göstermiş, işsiz sayısı bir hayli artmış ve yüzde 30'lara ulaşmıştır. Tarım politikasında iflas eden hükümet 6 yıldır yanlış politikalar uygulamış, çiftlik politikasıyla çiftçilerimizi bitirmiş ve iflasın eşiğine getirmiştir. Partimiz köylüye değer verecek ve kalkınmaya köylüden başlayacaktır. Tarım ülkesi olan memleketimizi bağ bahçeye açacak ve cennete çevirecektir.'' Tekbir sesleri ile sona eren konuşmanın ardından partililere yemek ikramı yapıldı. (Mynet)