AK Parti Grup Yönetimi tarafından Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edilen, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ile Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş'un, konuşmalarıyla ilgili yazılı savunmaları istendi. Her iki milletvekilinin de savunmalarını 15 gün içinde Disiplin Kurulu'na sunmaları gerekiyor.

AKP'li Avni Doğan ile Ahmet Aydoğmuş'un, Seçim bölgelerinde yaptıkları konuşmaların ardından, parti içinde başlatılan disiplin mekanizması harekete geçti.

AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu, Doğan'ın, "fişleme" içeren, "Şimdi biz onları fişliyoruz" ve Aydoğmuş'un, iktidara karşı olanlara, "kanı bozuklar" şeklindeki sözleri üzerine milletvekillerinden yazılı savunma istedi.

AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu Başkanı ve Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, geçtiğimiz hafta Cuma günü milletvekillerinin Seçim bölgelerinde yaptıkları açıklamalarla gerekli dokümanların, konuşma görüntü ve CD'lerinin ellerine ulaştığını belirterek, söz konusu milletvekillerinin de yazılı savunmalarını istediklerini belirtti.

Köylü, milletvekilleri hakkında dosyaları incelemeye başladıklarını kaydederek, 15 içerisinde de yazılı savunmalarını alacaklarını söyledi.

Köylü, milletvekilleriyle ilgili kararın bir ay içerisinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan AK Parti'li milletvekilleri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlatmıştı. (ANKA)