29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Türkiye genelinde oylarının düşmesinin yanında birçok belediyeyi de kaybeden ancak Kahramanmaraş’ta ise oylarını yükselterek Elbistan’ı da kazanan AK Parti’den Kahramanmaraşlı illaki bakanlık istiyor.

Başta Kanal 46 olmak üzere, Kahramanmaraş’taki basın-yayın organlarında bu yönde haber, yorum ve köşe yazılarının giderek arttığı gözleniyor. Ancak; Basın-yayın organlarındaki bu hareketliliğe rağmen, yerel seçim sonrasında sivil toplum örgütlerinden sadece Yerel ve Ulusal Gazeteciler Derneği (YUGA-DER) Başkanı Yılmaz Akçakale’den bakanlık verilmesi yönünde bir açıklama gelmişti. Akçakale yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

“Kahramanmaraşlı seçmenler ise 2002, 2004 ve 2007 seçimlerinde olduğu gibi yine AK Parti’ye büyük destek verdi. Türkiye genelinde iktidar partisinin oyları düşerken, hatta birçok bakan seçim bölgesinde belediyeyi kazanamazken, Kahramanmaraş’ta ise bunun tam tersi yaşandı. Elbette bunun bir ödülü olmalıdır ve Kahramanmaraş halkı 2002’den bu yana iktidardan bakanlık beklemektedir. Hatta bu son yüksek oyun ardından bir değil, 2 tane bakanlık istiyoruz. Dileğimiz; önümüzdeki günlerde beklenen kabine değişikliği sırasında Kahramanmaraş’ın bu hakkının teslim edilmesi yönündedir. Bizler de Kahramanmaraş basını olarak bu haklı isteği sonuna kadar destekliyor ve üzerimize düşeni bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz.”

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ NEDEN BİRARAYA GELMİYOR!

Kahramanmaraş kamuoyu ise, bakanlık isteklerinin artık bir dilek veya temenni olmaktan çıkarak ‘hak’ haline geldiği görüşünde birleşerek; “Kahramanmaraş’ta o kadar sivil toplum örgütü var. Bunların bir araya gelmesi ile ortak basın açıklaması yapılmalı, bakanlık isteğimizin alınması yönünde bir bildiri yayınlanarak Sayın Başbakan’a ve hükümete sunulmalıdır. Neden bir araya gelip bu haklı isteğimizi savunmuyorlar anlamıyoruz bir türlü…Hiç ağlamayan bebeğe meme verildiği görülmüş müdür ki…Burada öncü olma görevi ise öncekiler gibi Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nındır.” şeklinde görüşlerini dile getirdiler. (www.kanal46.com)