MHP'den ihraç edilen ancak adaylıktan çekilmeyen İhsan Barutçu milletvekili seçildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, kaset skandalına ve partiden ihraç edilmesine rağmen istifa etmeyen ancak MHP’den ihraç edilen İhsan Barutçu da milletvekili seçildi. Barutçu, yine kaset skandalı nedeniyle istifa eden Mehmet Taytak’ın yerine üçüncü sıradan Meclis’e girdi.

Seçim öncesi kaset skandalları ile sarsılan MHP bir şok da, kaset skandalında adı geçen ancak istifa etmemekte direnen İstanbul Üçüncü Bölge üçüncü sıra adayı İhsan Barutçu’nun seçilmesi ile yaşadı.

Barutçu, kasetlerinin "farklı ülkücülük" isimli internet sitesinde yer almasına ve Bahçeli’nin ısrarına rağmen istifasını sunmamıştı. MHP yönetimi, bunun üzerine Barutçu’yu partiden ihraç ederken YSK’ya da Barutçu için başvurmuştu. YSK ise Barutçu’nun MHP listelerinden adaylığının devam ettiği kararına varmıştı.

MHP, İstanbul 3’ncü bölgeden 3 milletvekilliği çıkarırken, ilk aday listesinde dördüncü sırada yer alan Barutçu, yine adı kaset skandalında geçen Mehmet Taytak’ın istifası nedeniyle üçüncü sıra adayı olmuştu. Barutçu’nun bağımsız milletvekili olarak siyasete devam etmesi bekleniyor. İstanbul üçüncü bölgeden MHP listelerinden ayrıca ilk sıra adayı Meral Akşener ile Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya da Meclis’e girdi.

MHP BARAJI AŞTI

Oy verme işleminin tamamlanmasıyla MHP’de de heyecanlı bekleyiş başladı. Çok sayıda partili ve gazeteci, sonuçları genel merkezin hemen önüne ve girişine kurulan iki dev ekrandan takip ediyor. MHP şu an yüzde 13.24 oy aldı.

MHP Genel Merkezi’nde seçim sonuçlarının anında duyurulması için bütün hazırlıklar yapılmış durumda. Pek çok partili seçim sonuçları öğrenmek ve partilerine destek vermek üzere MHP’ye akın etti. Partililerin yanı sıra pek çok canlı yayın aracı da, MHP Genel Merkezi önünde konuşlandı. Partililer ve basın mensupları için genel merkezin hemen önüne ve girişine iki dev ekran kuruldu. Yine genel merkezin giriş katı canlı yayınlar için hazırlandı.

BAHÇELİ GENEL MERKEZ’DE

Oyunu Ankara’da kullanan MHP Genel Başkanı Bahçeli, seçim sonuçlarının 2. kattaki makam odasından takip ediyor. Bahçeli pek çoğu seçim bölgesinde olan Genel Başkan Yardımcılarından da sürekli bilgi alıyor.

Öte yandan seçim yasaklarına rağmen, genel merkez ve etrafındaki parti bayraklarının da kaldırılmadığı dikkat çekti.

KASETLER İŞE YARAMADI, MHP BARAJI AŞTI

Resmi olmayan sonuçlara göre, 9 yöneticinin istifasına neden olan kasetler nedeniyle yüzde 10’luk seçim barajının altında kalabileceği yorumları yapılan MHP, barajı aştı. Oyların yüzde 48.52’si sayılırken, bu oranlara göre MHP yüzde 13.29 oy aldı. MHP 22 Temmuz 2007 seçimlerinde ise 14.29 oranında oy almıştı. MHP’nin resmi olmayan sonuçlara göre aldığı oy oranı 2007 seçimlerine göre yüzde 1 oy kaybettiğini ortaya koydu.

MHP’DE BURUK SEVİNÇ

MHP Genel Merkezi önündeki coşku yerini buruk bir sevince bıraktı. MHP’nin barajı geçmesine karşın beklenen oy oranına ulaşılamaması, partililerde moral bozukluğuna neden oldu.

Sandıkların neredeyse yüzde 80’inin açıldığı şu dakikalarda, MHP Genel Merkezi önünde bekleyen partililer buruk bir sevinç yaşıyor. Sonuçları genel merkezin girişine kurulan dev ekrandan takip eden partililerde, MHP’nin barajı geçmesine karşın beklenen oy oranına ulaşamaması coşkuyu da azalttı. Parti genel merkezinde, şu ana kadar gelen sonuçlar parti yöneticilerini de tatmin etmedi.

Sonuçları ikinci katta bulunan makam odasındaki televizyondan takip eden MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ise kesin sonuçların açıklanmasının ardından bir açıklama yapması bekleniyor.

MHP’DE SESSİZLİK

Milletvekilliği genel seçimlerinin ilk sonuçlarının açıklanmaya başlanmasının ardından MHP’de sessizlik hakim.

Akşamüstü hem parti genel merkezi önünde hem de parti içinde, partilerinin alacağı oyu sloganlar atarak beklemeye başlayan MHP’liler, YSK’nın seçim yasağını kaldırmasının ardından ekranlara yansıyan oy oranları ile hayalkırıklığı yaşadı.

Sonuçların açıklanmaya başlamasının ardından bazı partililerin binadan ayrıldığı görüldü.

Parti yöneticileri ilk sonuçlara ilişkin değerlendirme yapmazken, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, gecenin ilerleyen saatlerinde yazılı bir açıklama yapması bekleniyor.

Bu arada polisin de parti binası yakınında önlem aldığı dikkati çekti. (Mynet)