Saadet Partisi Doğu Bölgesi’ndeki son mitinglerini bir güne sığdırarak bitirdi. Bitlis mitingi yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edilirken, Adıyaman ve Şanlıurfa’da düzenlenen miting Saadet Partisi’nin bölgedeki gücünü ortaya koyarken, miting alanlarına binlerce vatandaşın katılması ise Saadet’in gövde gösterisi yorumlarına neden oldu.

İptal edilen Bitlis mitingi sonrası Saadet Lideri Kurtulmuş beraberindeki köşe yazarları ile birlikte özel bir uçakla Adıyaman’a geçti. Öğleden sonra saat 14.00’de Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Meydanı’nda tertiplenen mitingine katılan Kurtulmuş, akşam saatlerinde de bölgenin en büyük mitinginin düzenlendiği Şanlıurfa mitingine iştirak etti. Mitinglerde Kurtulmuş’a Genel Başkan Yardımcıları Mücahit Yanılmaz, Ömer Vehbi Hatipoğlu Eski Milletvekili Ümmet Kandoğan’da eşlik etti.

ZILGITLARLA KARŞILAMA

Saadet Partisi Adıyaman mitinginde, Saadet Partisi Lideri Kurtulmuş’un alanındaki platforma gelmesi ile birlikte Adıyamanlı kadınlar zılgıtlar çekerek Kurtulmuş’u karşıladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan kurtulmuş, “Bu meydanda göstermiş olduğunuz ilgi sonrası Abdulkadir Kırmızı Belediye Başkanı olacak inşallah. Ben seçim konuşması için geldiğimi zannediyordum ancak öyle geliyor ki, Adıyaman seçimini çoktan yapmış. Biz buradan sadece dertleşmeye geldik, şimdiden tebrik ediyorum hayırlı uğurlu olsun” dedi.

"Liderler sürekli ağız dalaşı içerisinde"

Son üç gündür bölgede olduğunun altını da çizen Kurtulmuş, “Gördüğümüz manzara, güneş doğuyor. Güneş yeniden doğudan doğuyor. Parlıyor ve yükseliyor. Çünkü Saadet Partisi bu memleketin harcı çimentosu ve yeniden özgür ve müreffeh insanların yurdu olması için kararlı bir siyaseti ortaya koyuyor. Çünkü ülkenin çoğalmış sorunlarını çözmeye geliyor. Onun için meydanlara bakıyoruz. Liderler birbirlerine karşı sürekli bir söz ve ağız dalaşı içerisinde. Birinin ak dediğine, diğeri kara diyor. Biri diğerine ‘nasıl taş atarım, diğeri nasıl böbürlenirim’ diyor. Ama bir parti yol gösterici bir üslup kullanıyor. Doğruya doğru eğriye eğri diyor. Milletin sempatisini desteğini sağlıyor. O parti ise Saadet Partisi’dir” şeklinde konuştu.

"Taşları bağlanmış köpekleri ise serbest bırakılmış"

Kurtulmuş, “Türkiye’de Temmuz ayından bu yana bir buçuk milyon insan işsiz kalmış, esnaf kardeşlerim, siftah etmeden dükkânlarını kapatıyor. Sanayi kuruluşları yok pahasına satılmış, burada Adıyaman’da Et Balık Kurumu, süt fabrikaları, hepsi satıldı. Şimdi bakıyorsunuz Türkiye’nin neresinde taş taş üstüne konulmuş ise çivi çakılmış ise Refah Partisi’nin çok büyük payı var. Bunların hepsinde Necmettin Erbakan’ın emeği ve imzası var. Bizden evvel yönetenler biz yapmayalım dışardan alalım diyor mantıkları bu idi. Biz geldik almayalım kendimiz yapalım dedik.

Dünyanın en verimli topraklarında yaşana insanlarımız aç açlık içerisinde. Diğer yandan ülkede insanın manevi yapısı bozuk. Ailelerde boşanmalar artıyor. Sosyal yapı değişiyor. Ülkenin manevi yapısı bu hale getirildi. İmam Hatip Liseleri Nerede? Ülkede on beş yaş altı çocukların Kur’an öğrenmesi yasak hale getirildi. Bu ülkede güzel bir laf var ülkenin bütün taşları bağlanmış köpekleri ise serbest bırakılmış. Sonrada kalkıp niye bu memleket bu hale geldi diyoruz.

“Biz iktidara geldiğimizde tütününüzü yere sermeyeceksiniz tütünü istediğiniz fiyata satacaksınız” diyen Kurtulmuş, Adıyamanlılara söz verdi. Doğu ve Güney Doğu’nun kalkınması için öncelikli bir program yapaklarının müjdesini de veren Kurtulmuş, “İşsizliğin sonunu getireceğiz. Müreffeh insanlar olarak doğunun insanları yeniden ayağa kalkacak. Saadet Partisi’nin en yakın iktidarında Adıyamanlıların beklediği köprüye de bizim sayemizde kavuşacak” dedi.

URFA’DA YER GÖK FAKIBABA

Yerel seçimlerin yoğun çekişmelere sahne olduğu illerin başında ise Şanlıurfa geliyor. Saadet Partisi’nin desteklediği Bağımsız Aday Eşref Fakıbaba bölgede en çok sevilen isimlerin başında geliyor. Başbakan Erdoğan’ın Urfa mitinginde halkı tehdit edercesine konuşması ise bölgede Fakıbaba lehine sonuçlandığını gösteriyor. Seçildiği gün Saadet Partisi’ne iltihak edeceğini daha önce açıklayan Fakıbaba, bu seçimleri kazanacağına inanıyor.

Saadet Partisi Mitingine katılan Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Ahmed Eşref Fakıbaba da yaptığı konuşmada, kendini halkın kralı zannedenlere Urfalılar’ın tokat atacağını söyledi. Urfa’da önemli hizmetlere imza attıklarını belirten Fakıbaba, “Ben her zaman halkımla barışık oldum ve halkımıza hizmet etmek için gecemi gündüzüme kattım ve çalıştım. Görevde olduğum sürece dik durdum, yemedim, yedirmedim. Dik durmayan adam iş yapamaz. Yaptığım işi önce Allah rızası için sonra da, halkım için yaptım. Adam kayırmadım. Adil oldum. Çalışkan oldum. Halkın imkânlarını kimseye peşkeş çekmedim” dedi ve Şanlıurfa’yı kazanacaklarının altını çizdi.

Saadet Partisi Genel başkanı Numan Kurtulmış 3 gündür Doğuyu gezdiğini dile getirerek "Ama tarım bitmiş kahveler işsiz gençlerle dolu. Tarımsal kredi borcu olan, Tüketici kredi borcu olan ve kredi kartı borcu olanlar artmış. Bakın Şanlıurfa'nın nüfusu 1500 ama 650 bin yeşil kartı olan var. Bu ülke muhtaç hale getirilmiştir. Türkiye'nin İsrail gölgesinde yaşaması artık mümkün değil. Şimdi yeniden Saadet etrafında toplanma vaktidir. Önceden hangi partiye oy verirseniz verin Bugün bütün kardeşlerimiz Saadet partisine oy verecektir. Bütün Türkiye Şanlıurfa'dan atılan ceketleri görüyor. Ama hava soğuk ceketlerinizi boşa harcamayın bu havada üstünüze giyin. Bizim anlayışımızda cekete değil adama oy istiyoruz. Değerli urfalılar Sizin kararınıza saygıdan dolayı Saadet Partisi aday göstermedi. Fakıbaba'yı destekledi. Şimdi meydanlarda İktidar partisi ile ana muhalefet partileri birbirini taşlıyor. Biz çözüm üretiyoruz. İşsizin çiftçinin ve esnafın sorunlarını konuşmaya geliyoruz. Artık akşam oldu. Ben buraya Seçim konuşması yapmaya geldim ama gerek duymuyorum. Milli görüş Hazreti İbrahim kentinden yeniden güncellenecek." dedi.

Vali istifa sesleri üzerine Kurtulmuş "Onu bunu istifaya davet etmeye gerek yok. Doğru adamları seçerek iktidara getirmek lazım." diye uyardı.