Saadet Partisi olarak Çağlayan Meydanı'nda çok miting yaptıklarını belirten Kurtulmuş, bu gün de 29 Martta gerçekleştirilecek yerel seçimler için toplandıklarını söyledi. 29 Mart günü yeni bir işaret fişeğinin atılacağını belirten Kurtulmuş, "Sadece Ankara'da görülmeyecek. Bürüksel'den de görülecek, Tel Aviv'den de görülecek, Moskava'dan, Washington da görülecek. " şeklinde konuştu.

Nedim, Necip Fazıl ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu'na ait İstanbul'u konu alan 3 şiiri okuyan Kurtulmuş, İstanbul'un artık şiirlerde ve hayallerdeki şehirden çok uzak olduğunu vurguladı.

Konuşmasına devam eden Kurtulmuş, "Evet İstanbul şiirlerimizin, hayallerimizin şehri...
Şiirlerdeki hayallerdeki İstanbul nerede? Şimdiki İstanbul nerede?
Acaba İstanbul`un şimdiki haline şiir yazılmaya kalkılsa ne yazılır dı?
Viyadükler yaptık, ama onların altındaki kimsesiz çocukları unuttuk diye mi yazacaklar?
Gökdelenler dikdik ama onların arkasında bir liraya yaşamaya mahkum kıldık ömürlerini heba ettik diye mi yazacaklar?

Seni MANHATTEN`a benzetmeye arabesk bir şehir yapmaya çalıştık diye mi yazacaklar?
Şimdi İstanbul`un şiiri başka yazılıyor. Sizinle yeniden tarih bilincine sahip bir İstanbul olma yolunda yeni bir şiir yazılıyor inşaallah" dedi

YUH ÇEKECEK OLAN YERİNİ BİLİYOR

Kurtulmuş`un Hükümet ve CHP ile ilgili eleştirilerine başladığı sırada `YUH` sesleri duyulan Çağlayan`da Prof. Kurtulmuş halkı susturarak, "yuh çekmek isteyen varsa sandıkta çeksin burada değil" dedi.

İstanbul`da meydan koymadılar, 3 parti bir kavşağa sığdırılmaya çalışılıyor şeklinde konuşan Numan Kurtulmuş sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Nerde bizim Bekaroğlu, işte burada. Başkan olduğunda inşaallah ilk işi buraları toparlamak olacak. İstanbul rant kavgalarının mekanı olmayacak inşaallah."

KİMSE ÖNÜNÜZDE DURAMAZ

Coşkulu kalabalığın gücünü gördüğünü ima eden Kurtulmuş, önümüzdeki bir haftalık süreçte böyle bir seçmen profilinin karşısında kimsenin duramayacağını söyledi.

Kurtulmuş; AKP ve CHP kavgalarına da göndermede bulunarak "Bunların bir tanesi sağa, bir tanesi sola diyor. Bunların oyunları tiyatroyu geçti. Hiç kimse bu tartışmaları ne güzel konuşuyorlar şeklinde yorumlamıyor. Artık oyun bitti Saadet Partisi geliyor." dedi

HER SEÇİM "1" OYDUR

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuşmasında sloganik bir söz etti. Her seçmenin oyunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışan Kurtulmuş "Her seçim bir oydur, o da senin oyundur... Ver oyunu boz oyunu" dedi.

'Söyledikleri incir çekirdeğini doldurmaz'

AK Parti ve CHP'nin seçim meydanlarında kısır bir tartışma içine girdiğini belirten Kurtulmuş, "Şimdi miting meydanlarında karagöz- hacivat gibi bir horoz dövüşü yapıyorlar. Baykal bir şey diyor sayın Erdoğan bir şey diyor. Söyledikleri incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler. Diyorlar ki sağcılar o tarafa, solcular bu tarafa. Bu filmi çok gördk. Bu lisan, uslüp, soğuk savaş siyasetidir. Ancak secim meydanlarında iktidar ve muhalefet arasında anlamsız bir polemik çatışma, gerilim devam ediyor. Kutuplaşma ve korku siyeseti üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Yıllarca siyaset yaparken ama ha oyunuzu bölmeyin yoksa kominitsler gelir diyorlardı." Şeklinde konuştu.

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Kurtulmuş, "Her yerde işszilik yoksulluk, sefalet. İnsanlar borçlu tarımsal alanlar ekilemiyor. Ziraatle uğraşan insanların sayısı azalıyor. Fabrikalar kapanıyor. İnsanlar işsizleşiyiro. Niçin oldu bu diye soruyorum. Bunnu sebebi dışa bağımlı müstemleke tipi ekonomiyi uygulayan IMF reçetesidir. Kemal dervişten aldıkları programı uygulayan ak parti hükümetidir. Şimdi sayın başbakan meydanlarda dedi. IMF eğer ümüğümüzüs sıkarsa anlaşmayacağız. Eğer anlaşmazsınaız sonuna kadar beraberim. Ancak eğer meydanlarda saadet partisi yükseldi millt ımf den nefret eder bende şimdi ımf ile anlaşıyorum ımf ile anlaşmanızı seçim sonrasına bırakırsanız iki ilemiz yakanızda olacak. " diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Davos tepkisini de hatırlatan Kurtulmuş, Erdoğan ve AK Parti'nin yapamadıkları şeyleri Davos'ta gösterdiği 'one minute' tepkisiyle kapatmaya çalıştığını iddia etti.

BİZ `ONE MUNİTE` DEMEYİZ

Başbakan Erdoğan`ın tartışmalı `one munite` hikayesine de göndermede bulunan Kurtulmuş, Bir programda söylediğini yineledi ve "bize sorulursa ne dersiniz diye biz ONE MİNUTE falan bilmeyiz ama DURUN BİR DAKİKA deriz. Kime diyeceğimizi de iyi biliriz. Üzerimize elini uzatmaya çalışan İsrail`e, otorite kurmaya çalışan Amerika`ya Türkiye`ye karşı olan tüm mihraklara DURUN BİR DAKİKA deriz.
Ve bunları yapacağımızı taahhüt ediyoruz. biz bunları yapamazsak yemin ediyorum ki millet adına o koltuğu bir saniye işgal etmeyiz." dedi.

Kurtulmuş "kime oy vermiş olursa olsun tüm milletimizi Saadet Partisine davet ediyoruz" şeklinde sözlerini noktaladı...