Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 büyük il'den sonra 46 il’den devam edecekleri 18’ini daha açıkladı. Erdoğan, büyükşehirler ile ilgili açıklamayı hafta içerisinde yapacağını söyledi. Böylece; kamuoyunun günlerdir büyük bir merakla beklediği Ankara’da Melih Gökçek ile devam edilip-edilmeyeceği sorusunun cevabı da hafta içerisine kaldı.

Başbakan’ın yeniden devam edeceklerini açıkladıkları iller ise şunlar:

1- ADIYAMAN: Necip Büyükaslan

2- AKSARAY: Nevzat Patla

3- BALIKESİR: Sabri Uğur

4- BİLECİK: Selim Yağcı

5- BOLU: Alaiddin Yılmaz

6- BURDUR: Sabahattin Akkaya

7- DENİZLİ: Nihat Zeybekçi

8- ELAZIĞ: Süleyman Salmanoğlu

9- KARABÜK: Hüseyin Erer

10- KİLİS: Abdi Bulut

11- MUŞ: Necmettin Dede

12- NEVŞEHİR: Hasan Ünver

13- RİZE: Halil Bakırcı

14- SİVAS: Sami Aydın

15 – TEKİRDAĞ: Ahmet Aygün

16- TOKAT: Adnan Çiçek

17- VAN: Burhan Yenigün

18- YOZGAT: Yusuf Başer

Başbakan Erdoğan, 17 il’in belediye başkanının da partilerine katıldığını açıkladı.

İŞTE HABERİN AYRINTILARI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 18 il ve bunlara bağlı bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, partisinin merakla beklenen Ankara büyükşehir Belediye Başkan adayını ise açıklamadı. Erdoğan, büyükşehir belediyeleriyle ilgili kararı hafta içi açıklayacaklarını söyledi.

Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarının ilanı amacıyla Altındağ Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 46 ilden 18'inin değerlendirmesinin tamamlandığını belirterek, 15 Ocak itibariyle tüm adaylarını açıklamış olacaklarını söyledi.

İŞTE BAŞKAN ADAYLARI

- Büyükşehir belediyelerimizle ilgili şimdi açıklama yapmayacağım. Açıklamayı hafta içi yapacağım.

- Adıyaman'da Necip Büyükaslan, Çelikhan'da Mustafa Bulut, Gölbaşı'nda Yusuf Özdemir, Gerger'de Arif Karatekin.

- Aksaray'da yeniden Nevzat Balta ile devam edeceğiz. Ağaçören'de Fırat Salman, Ortaköy'de Mahmut Kütük, Eskil'de Şerafettin Meran.

- Balıkesir'de yeniden Sabri Uğur'la devam edeceğiz. Bandırma'da Recep Eraydın, Edremit'te Yunus Bozbey, Gömeç Naim Kocabıyık, Gönen'de Hüseyin Yakar, Divrindi'de Recai Baytar, Sındırgı'da Ekrem Yavaş'la yola devam.

- Bilecik'te Selim Yağcı, Çeltikçi'de Ali Yücel.

- Denizli'de Nihat Zeybekçi yeniden adayımız. Akköy'de Osman Ubuz, Buldan'da Mustafa Şevik, Çameli'nde Cengiz Yılmaz, Kale'de Abdullah Karaayvaz'la yola devam.

- Elazığ Süleyman Selmanoğlu ile devam. Ağın'da Mustafa Yentur, Maden'de Osman Yavuz.

- Karabük'te Hüseyin Erer ile devam.

- Kilis'te Abdi Bulut.

- Muş'ta Necmettin Dede.

- Nevşehir'de Hasan Ünver, Acıgöl'de İsmail Çavuşoğlu.

- Rize'de Halil Bakırcı, Ardeşen'de Mümtaz Sinan, Çayeli'nde Rıza Çakır, Derepazarı'nda Şaban Kalça, Fındıklı'da Adnan Özbalaban, Kalkandere'de Nihat Çolak.

- Sivas'ta Sami Aydın ile yola devam. Akıncılar'da Mevlüt Albayrak, Divriği'de Mehmet Üreşenli, Gürün'de Mehmet Aktaş, Koyulhisar'da Mehmet İnan, Suşehri'nde Şaban Coşkun.

- Bolu'da Alaattin Yılmaz ile devam, Kıbrıscık'ta Kemal Aktaş, -Mudurnu'da Metin Soygur, Seben'de Süleyman Özbağ.

- Tekirdağ'da Ahmet Aygün ile devam, Çerkezköy'de Ali Ertem, Şarköy'de Can Gürsoy, Hayrabolu'da Şener Çelikayar.

- Tokat'ta Adnan Çiçek'le devam. Almus'ta Hasan Hüseyin Arıkan, Başçiftlik Recep Gökçe, Niksar İdris Şahin, Turhal Ali Gözen, Yeşilyurt'ta Kazım Misafir.

- Van'da yine Burhan Yenigün'le devam. Başkale'de Ejder Yağızer, Muradiye Nafiz Ağaoğlu ile, Özalp'ta Emin Gözütok, Çaldıran'da Ferman Yıldırım.

- Yozgat'ta Yusuf Başer yeniden adayımız. Yenifakılı Ersin Karabulut.

- Bugün 17 yeni belediye başkanımız da partimize katılıyor. Onlara yeniden partimize 'hoşgeldin' diyoruz.

- Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, MHP'deydi.

- Ağrı Patnos Belediye Başkanı Abdülhalim Taşkın.

-Antalya Finike Belediye Başkanı Muammer Öztürk.

- Antalya Finike Hasyurt Belediye Başkanı Mahmut Ezen.

Tezahüratlara kızdı

Erdoğan, Ankara'da adayın açıklanmasını isteyen partililere tepki gösterdi. Başbakan Ankara adayını açıkla tezahüratları üzerine Başbakan da ''Sizler bir yere malzeme vermek için buraya gelmişseniz sizlere bakışım farklı olur'' dedi. ''Biz AKP'yiz. 3-5 kişin bu tür talepleriyle planlarımızı değiştirmeyiz'' diyen Başbakan'a AKP saflarından tezahüratlar yükseldi.

KANAL 46'NIN, HABER MERKEZİ VE İSTİHBARAT SERVİSİ İLE AJANSLARDAN DERLEĞİ BİLGİLERE GÖRE BUGÜN 13.05'DE SERVİSE KOYDUĞU HABER İSE AYNEN ŞÖYLEYDİ:

Başbakan Erdoğan, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını birazdan açıklayacak. Erdoğan, hafta içi 46 belediye başkan adayını daha açıklayacağını söylemişti.

Ancak parti kulislerinden elde edilen bilgilere göre Erdoğan'ın ilk etapta devam edilecek 18 il'i açıklaması bekleniyor. Açıklanacak iller arasında da büyük ihtimalle Kahramanmaraş'ın olmayacağını ve bu durumun ise mevcut başkan Mustafa Poyraz'dan vazgeçildiği anlamına gelmeyeceği de özellikle vurgulandı.

Ancak Kahramanmaraş kent merkezindeki son günlerin popüler spekülasyonu ise; "Eğer Başbakan Poyraz'ın adını açıklamazsa demek ki vazgeçmiş demektir" şeklinde dikkat çekiyor.

Böyle bir durumun gerçekle ilgisinin bulunmadığı öne sürülüyor ancak bugün isminin açıklanmamasının Poyraz'ın rakipleri tarafından bir hayli yıpratılacak olmasına da dikkat çekilirken, Başbakan Erdoğan'ın Poyraz'dan kolay kolay vazgeçmeyeceği de biliniyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını bugün Altındağ Belediyesi Karapürçek Spor Salonu'nda düzenlenen törenle açıklayacak. Toplantı saat 13.00'te başlayacak.

Başbakan Erdoğan, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak halen bu görevi yürüten Melih Gökçek'i mi yoksa başka bir partiliyi mi aday göstereceği merakla bekleniyor.

Ankara düğümü çözülecek mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ile ilgili kararını bugünkü toplantıda açıklamayacak. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda Ankara için mevcut başkan Melih Gökçek'in ismi ağırlık kazandı. Parti, Samsun, Gaziantep ve Sakarya'da yeni isimlerle seçime girecek.

Erzurum'da mevcut başkan Ahmet Küçükler ile 'yola devam' kararı alan AK Parti, Bursa ile ilgili kararını henüz netleştirmedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 4.5 saat süren toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda AK Parti'nin mevcut büyükşehir ve 46 il belediye başkanlarından yola devam edecek isimler değerlendirildi. İstanbul, Konya, Kocaeli, Antalya ve Kayseri Büyükşehir belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmesine karar veren AK Parti, bugün de Ankara, Samsun, Sakarya, Gaziantep, Bursa ve Erzurum ile ilgili değerlendirme yaptı.

Toplantıda Ankara'da Melih Gökçek ile yola devam edilmesi görüşü ağırlık kazandı. AK Parti, Erzurum'da da Ahmet Küçükler ile 'yola devam' karar aldı. Samsun, Gaziantep ve Sakarya'da yeni bir isimle seçime girilmesini kararlaştıran AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Bursa ile ilgili kararını ise daha sonra verecek. Ancak Başbakan Erdoğan'ın bugün Altındağ Spor Salonu'nda yapacağı toplantıda Büyükşehir belediye başkanlarıyla ilgili bir açıklama yapmayacağı öğrenildi. AK Parti'de, büyükşehir belediyeleriyle ilgili son kararını vermek üzere Merkez Yürütme Kurulu önümüzdeki günlerde yeniden toplanacak.

İŞTE DEVAM KARARI ALINAN İLLER

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, belediyeleri AK Partili olan 46 ilin mevcut başkanlarından yola devam edecek isimleri de belirledi. Daha önce 46 ilde temayül yoklaması ve kamuoyu araştırması yaptıran Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta içerisinde 46 ilin milletvekillerini tek tek dinlemişti.

AK Parti MYK'da son şekli verilen ve yeniden aday gösterilmesine karar verilen illerin şunlar olduğu öğrenildi:

"Adıyaman, Aksaray, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir, Manisa, Mardin, Nevşehir, Rize, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak."

Başbakan Erdoğan'ın belirlenen illerin tümünü bugün açıklayıp açıklamayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

AK Parti, Afyon, Kütahya, Osmaniye, Bingöl, Muş, Siirt, Ağrı ve Amasya'da ise yeni adaylarla seçime girilmesine karar verdi. (www.kanal46.com)