Kahramanmaraş’ta öyle bir siyasetçi var ki; 8 yıla yakın bir süre siyasetin içerisinde etkin ve aktif olarak rol almasına karşılık bugüne kadar girdiği 3 seçimde de karşısına rakip çıkmadı ya da çıkamadı.

Makine Mühendisi olan ve genç yaşta girdiği siyaset dünyasında kısa zamanda yıldızı parlayan Erkoç, 2003 yılının Mayıs ayında yapılan kongrede AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirildi.

Aslen Türkoğlu’ndan olan ve AK Parti’nin etkin isimlerinden TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil’in ‘el vermesi’ ile siyaset merdivenlerini kısa zamanda tırmanan Erkoç, 2006 yılının Şubat ayında gerçekleştirilen kongre ile Merkez İlçe Başkanlığı koltuğunu korudu.

2009 Mart’ındaki yerel seçimleri öncesinde Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Erkoç, bu nedenle Merkez İlçe Başkanlığına yeniden aday olmayarak koltuğu yardımcısı Necati Okay’a devretti.

Sağlık sorunları nedeni ile askeri hastanelerin titiz inceleme ve gözlemleri sonucunda verilen rapor gereği askerlik görevinden muaf tutulan Erkoç, enerjisini siyasette harcamaya devam etti.

İş hayatında da başarı merdivenlerini kısa zamanda çıkarak yükselen ve hayatını öğretmen bir bayan ile birleştirip evliler kervanına katılan Fatih Mehmet Erkoç, 21 Haziran 2009 Pazar günü yapılan stat kongresine de yine tek aday olarak katıldı.

“Başbakan Fatih ile görüşmüş” spekülasyonları nedeni ile karşısına aday çık(a)mayan Erkoç, o tarihten bu yana da AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevini yürütüyor.

İl başkanlığında bugüne kadar ortaya koyduğu performans bazı çevreler ve kamuoyu tarafından pek tatminkâr bulunmayarak eleştirilse de AK Parti iktidarının Kahramanmaraş’taki teşkilat başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç, şimdi de milletvekilliği yolunda kendince emin adımlar ile ilerliyor.

Gazeteci-Yazar Mehmet Taş’ın Aksu TV’de katıldığı bir program sırasında sarf ettiği “8 yıllık siyasi hayatında hiç basın toplantısı yapmadığı” şeklindeki anekdotu ile yine dikkatlerin çevrildiği Erkoç bakalım vekillik muradına da erebilecek mi?

Tarihi Kıbrıs çıkartması ile yaşıt olan genç siyasetçiye başarılarının devamını dilerken, ilerleyen günlerin neler getireceğini ise hep birlikte izlemeye devam edelim. (www.kanal46.com)