Yüksek Seçim Kurulu (YSK), uygunsuz görüntüleri internete düştüğü için milletvekilliği adaylığından çekilen 9 MHP'li yöneticinin dilekçelerini işleme koydu.

Böylece, 12 Haziran'da seçilen bu isimlerin yerlerine kendilerinden sonra gelen adaylar milletvekili oldu. İstifa etmeyen İhsan Barutçu ise partisinden ihraç edildiği için bağımsız milletvekili olarak görev yapacak. YSK, terör örgütü propagandası suçundan 1 yıl 8 aylık hapis cezası kesinleşen BDP'nin desteklediği bağımsız aday Hatip Dicle'nin durumuna ise henüz karar vermedi. Kurul'un, Dic-le'ye vize vermeyebileceği belirtiliyor.

İnternete düşen uygunsuz görüntüleri sebebiyle MHP'de Metin Çobanoğlu, Recai Yıldırım, Bülent Didinmez, Mehmet Taytak, Deniz Bölükbaşı, Mehmet Ekici, Cihan Paçacı, Ümit Şafak ve Osman Çakır partilerinden istifa ederek milletvekilliği adaylığından da çekilmişti. YSK ise listeler kesinleştiği için söz konusu isimlerin çekilme dilekçelerini işleme koymamıştı. Seçimlerin ardından durumun görüşüleceği belirtilmişti. YSK, 9 MHP'linin istifa dilekçelerini seçim sonuçlarına itiraz süresinin dolmasının ardından dün işleme koydu.

Böylece çekilmenin gerçekleştiği MHP listelerinde, alttan gelen adaylar bir üst sıraya kaydırıldı. Buna göre;
Yozgat'ta Mehmet Ekici'nin yerine Sadır Durmaz,
Samsun'da Osman Çakır'ın yerine Cemalettin Şimşek,
Adana'da Recai Yıldırım'ın yerine Seyfettin Yılmaz,
Ankara 2. Bölge'de Deniz Bölükbaşı ve Cihan Paçacı'nın yerine Mustafa Erdem ve Özcan Yeniçeri,
İstanbul 1. Bölge'de Bülent Didinmez'in yerine Durmuş Ali Toprak,
İstanbul 2. Bölge'de Ümit Şafak'ın yerine Celal Adan Meclis'e girdi.
Kırşehir'de ise MHP vekil çıkaramadığı için Metin Çobanoğlu'nun yerine kaydırma olmadı.

Mehmet Taytak'ın adaylıktan çekildiği İstanbul 3. Bölge'de ise Taytak'ın yerine kaseti yayınlanan isimlerden İhsan Barutçu Meclis'e giriyor.

Barutçu, partisinden ihraç edilmesine rağmen adaylıktan çekilmemişti.



ZAMAN